Élet-Stílus

Decemberben menesztik Aragonést

Sajtóértesülések szerint decemberben mennie kell Luis Aragonésnek, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

A Cadena SER rádióállomás szinte tényként közli, hogy a Spanyol Labdarúgó Szövetség december 14-i ülésén leváltják a sokat kritizált trénert, akinek helyére az a Jose Antonio Camacho ülhet le, aki korábban már irányította a nemzeti csapatot.

Mindenesetre sokat elárul Angel Maria Villarnak, a szövetség elnökének kijelentése, amelyet a Románia ellen 1-0-ra elveszített barátságos mérkőzés után tett: „Aragonés teljesen őrült, hogy lehozta Xabi Alonsót és Fabregast a szünetben…”

A jelenlegi kapitány vezetésével a spanyol csapat három Európa-bajnoki selejtezős mérkőzéséből kettőt elveszített: idegenben 3-2-re kikapott az északírektől, s 2-0-ra a svédektől. A 67 éves Aragonés az első vereség után, szeptember 11-én benyújtotta lemondását, ám azt a szövetség elnöke nem fogadta el.

Idő előtti távozásának lehetősége komolyabban már az idei világbajnokság során, a nyolcaddöntőben a franciáktól elszenvedett 3-1-es vereség után felmerült, de a szövetség vezetősége úgy foglalt állást, hogy a 2008-as kontinensviadalig vele képzeli el az együttműködést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik