Élet-Stílus

Bryanték nyerték a városi rangadót

A Los Angeles Lakers nagy csatában, négy ponttal legyőzte a városi rivális Clippers együttesét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A meccs legjobbja a 40 pontos Kobe Bryant volt.

A Los Angeles Lakers klasszisa az utolsó öt és fél percben dobott tíz pontot, és ezzel eldöntötte a városi rangadót. Bryant még nyáron sérült le, műteni kellett a térdét, és az idei alapszakaszt a tavalyi szezon legponterősebb játékosa nem túl acélosan kezdte. A keddre virradóra szórt 40 pont azonban azt jelenti, hogy idén is számolni kell a Lakers sztárjával.

Bryanték a harmadik játékrészben már 12 ponttal is vezettek, de a városi rivális felzárkózott egy közel hétperces rohammal. A játékrész utolsó perceiben és a negyedik negyed elején, egy közel hétperces pontnélküli periódus után aztán Bryant kezdett el saját elmondása szerint agresszívan játszani, és nemcsak a pontokat szórta, hanem a társakat is helyzetbe hozta.

Szezonbeli hatodik vereségét szenvedte el a címvédő Miami Heat, amely ezúttal a remek formában játszó New Orleans Hornets otthonában kapott ki. Az összecsapás sokáig kiegyenlített küzdelmet hozott, a negyedik negyed elején azonban a hazaiak a 23 pontig jutó Peja Stojakovic vezérletével 10-0-s szakaszt produkáltak, a Heat pedig nem tudott később felzárkózni. A Shaquille O’Nealt nélkülöző Miamiban Dwyane Wade volt a legjobb 29 ponttal.

Az idényt négy vereséggel kezdő Dallas Mavericks sorozatban hetedik sikerét aratta szerda hajnalban: a 30 pontos Dirk Nowitzki vezette együttes a vendég Washington Wizardsot győzte le könnyedén.

A tavalyelőtti bajnok Detroit Pistons remekül használta ki a Philadelphia 76ers legjobbjának, Allen Iversonnak a hiányát, és elsősorban Tayshaun Prince 25 pontjának köszönhetően biztosan győzött.

NBA, alapszakasz
Philadelphia 76ers-Detroit Pistons 87-97
Cleveland Cavaliers-Memphis Grizzlies 97-94
Indiana Pacers-Milwaukee Bucks 93-88
New Orleans Hornets-Miami Heat 101-86
Dallas Mavericks-Washington Wizards 107-80
Denver Nuggets-Chicago Bulls 113-109
Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers 105-101

Ajánlott videó

Olvasói sztorik