Élet-Stílus

BL: kikapott a Milan és a ManU

Idegenben szenvedett vereséget az olasz klub, de így is továbbjutott, Alex Fergusonék viszont kieshetnek. A Real Madrid hazai pályán kétgólos hátrányból állt fel a Lyon ellen, sőt nyerhetett is volna, ha Nistelrooy higgadtabb.

Tabellák

E csoport
1. Lyon 13 pont
2. Real Madrid 10
3. Steaua Bucuresti 4
4. Dinamo Kijev 1

F csoport
1. Celtic Glasgow 9
2. Manchester 9
3. Benfica 7
4. FC Köbenhavn 4

G csoport
1. Arsenal 10 pont
2. FC Porto 10
3. CSZKA Moszkva 8
4. Hamburger SV 0

H csoport
1. AC Milan 10 pont
2. AEK Athén 7
3. Lille 6
4. Anderlecht 3


BL: kikapott a Milan és a ManU 1

BL: kikapott a Milan és a ManU 2

E csoport

Visszavágásra készült a csoport rangadóján a Real Madrid, miután Lyonban simán kikapott a francia bajnoktól. A mérkőzést ennek ellenére az Olympique kezdte jobban, John Carew perceken belül többször is bohócot csinált a Real-védelemből, Cannavaróval az élen. A nyolcadik percben még menteni tudott Roberto Carlos, de nem sokkal később az olasz világbajnok, Aranylabda-esélyes védőt játszotta át sokadszorra a norvég csatár, és kilőtte a kimozduló Casillas mellett a bal sarkot.

A királyi gárdánál volt sokkal többet a labda, de a betömörült francia védelem könyörtelen volt a tizenhatosa előtt, a gyors kontrákkal pedig rendre összezavarták Cannavaróékat. Félóra elteltével a minden szögből bátran tüzelő Juninho ívelt be egy szabadrúgást a tizenhatoson belülre, és a védők mögül kirobbanó Malouda térdéről bepattant a labda. A Bernabeu közönsége már kezdte volna éppen kifütyülni a sztárokat, amikor Diarra egy szöglet után szépített.

A második félidő meglehetősen eseménytelenül telt, a Lyon csak akkor veszíthette volna el a csoportelsőségét, ha a madridiak négyszer eredményesek. A hajrában aztán van Nistelrooy egy tőle megszokott lesipuskás góllal egyenlített. Raúl fejese pattant meg a kapufán és a gólvonalon végigcsorgó labdát a holland bekotorta. Az utolsó pillanatokban a győzelmet is megszerezhette volna Nistelrooy, de a büntetőjét Coupet fogta.

A csoport másik meccsén a Steaue Bucuresti és a Dynamo Kijev a csoport harmadik – UEFA kupa szereplést jelentő – helyéért harcolt. A nullapontos ukránoknak mindenképpen nyerniük kellett, és ennek megfelelően is kezdtek. A vendégcsapat félóra elteltével szerzett vezetést, de Dica a második félidőben egyenlített, és ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy a román együttes szerepelhet tovább a nemzetközi porondon.

F csoport

A Manchester Glasgow-ban bebiztosíthatta volna a továbbjutást, de mivel a Celtic nyert egy góllal, még az is megeshet, hogy Fergusonék kiesnek. Az utolsó forduló előtt a skótok már hátradőlhetnek, a ManU pedig ki-ki meccset játszik a Benficával.

A Vörös Ördögök végig fölényben játszottak idegenben, de egyszerűen képtelenek voltak bevenni Boruc kapuját. Nem mintha a lengyel kapusnak sok dolga lett volna, Rooney-ék alig-alig kerültek helyzetbe, és kevés adódó lehetőséget is elpuskázták. A házigazda még ennél is kevesebbet mutatott, a mérkőzés ennek megfelelően nem volt kimondottan izgalmas.

A Celtic Park közönsége már-már beletörődött, hogy nem látnak szerda este gólt, de Nakamura egy 25 méteres szabadrúgással bevette van der Sar kapuját. A ráadásra ezen a meccsen is jutott egy tizenegyes, de akárcsak Nistelrooy, Louis Saha is hibázott.

A Benfica ez idő alatt hazai pályán magabiztosan elintézte a FC Köbenhavn-t. A portugálok nem húzták sokáig az időt, 37 perc
BL: kikapott a Milan és a ManU 3

Henry nem játszhat a Porto ellen (BBC)

alatt hármat lőttek a dánoknak, és onnantól kezdve már csak focizgattak. Leo nyitotta a sort a 14. percben, majd Micoli duplájával (16., 37.) eldőlt a meccs. A ráadásban a Köbenhavn a veterán Allbäck révén szépített.

G csoport

Az 5. játéknap első mérkőzésén a csoportját vezető CSZKA Moszkva 2004 BL-győztesét, az FC Porto együttesét fogadta. A portugálok nem sokat teketóriáztak, és már a második percben vezetést szereztek egy mintaszerű kontra végén: Lucho Gonzalez küldte fel a jobboldalon Lisandrót, aki a középen érkező Quaresma elé tálalta a labdát. A csatárnak hét méterről csak a kapuba kellett gurítania.

Az oroszokat feldühítette a gyors gól, és az elkövetkező percekben óriási elánnal rohamoztak a Porto kapuját. Eközben a védelmük azonban többször is hibázott. A hátrány mellett a CSZKA a 26. percben elveszítette a brazil sztárját Dudút, és ezután szinte már semmi nem sikerült támadásban az orosz csapatnak. Ráadásul a portugálok nem sokkal az újrakezdés után ismét eredményesek voltak. A főszereplők ismét ugyanazok voltak mint az első találatnál, de ezúttal Lucho Gonzalez bombázott a hálóba.

A csoport másik mérkőzésen az Arsenal végül a papírformának megfelelően legyőzte a Hamburgot, és így a következő játéknapon borzasztó nehéz dolga lesz a Portóban. A pont nélküli hamburgiak ellen a CSZKA hazai pályán biztosíthatja be a továbbjutást.

Az Ágyúsok nyilván nem örültek a magyar idő szerint két órával hamarabb kezdődött moszkvai meccs végeredményének, ráadásul a Hamburg már négy perc elteltével mattolta Lehmannt. A sérüléséből nemrég felépült Rafael van der Vaart tekert 20 méterről a pipába.


BL: kikapott a Milan és a ManU 4

Kaká sem tudott segíteni (AFP)

Az Arsenalt nem viselte meg különösebben a váratlan hátrány, és szépen fokozatosan beszorította az ellenfelét, de gólt lőni az elmúlt két BL-fordulóhoz hasonlóan ekkor még nem sikerült. A második félidő elején van Persie egyenlített, és a mérkőzés utolsó tíz percében először Eboué majd Julio Baptista mattolta az teljesen behúzódó védelmet.

H csoport

A Milan is már biztosan ott lesz, csoportelsőként a következő fordulóban, annak ellenére, hogy idegenben kikapott a Tőzsér Dániellel kezdő AEK Athen otthonában. A Lille-Anderlecht összecsapáson pályára lépett Juhász Roland is, igaz neki csak másodpercek jutottak.

A tartalékosan felálló Milan óriási meglepetésre szenvedett vereséget Görögországban, nemcsak a papírforma, hanem a helyzetek alapján. Inzaghi jó pár ziccert rontott, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a másik csapat szerzett vezetést: a 32. percben Julio Cesar csavart kapuba egy szabadrúgást. Dida mozdulni sem tudott a lövésre. A hátralévő egy órában egyre nagyobb nyomás nehezedett a hazaiak kapujára, akiknek az erejéből szórványos kontrákra futotta. Az Athen edzője a 66. percben lehozta az elfáradó Tőzsért, és a csapat kihúzta kapott gól nálkül. Az Athen saját erőből továbbmehet, ha két hét múlva legyőzi a csoport utolsó helyén álló Anderlechtet.

A belga együttes 2-2-es döntetlenre végzett a Lille-el, és így ha számára a legoptimálisabban alakul az utolsó játéknapon a pontosztozkodás, már akkor is csak az UEFA kupa szereplésben bízhat. A franciáknak ezzel szemben meg kell verniük Carlo Ancelottiékat, és még akkor sem biztos, hogy a BL-ben folytathatják.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló

E csoport
Real Madrid (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 2-2 (1-2)
Gól:
Diarra (39.), van Nistelrooy (83.) illetve Carew (11.), Malouda (31.)

Steaua Bucuresti (román)-Dinamo Kijev (ukrán) 1-1 (0-1)
Gól:
Dica (69.), illetve Cernat (29.)

F csoport
Benfica (portugál)-FC Köbenhavn (dán) 3-1 (3-0)
Gól:
Leo (14.), Miccoli (16., 37.), illetve Allbäck (89.)

Celtic Glasgow (skót)-Manchester United (angol) 1-0 (0-0)
Gól:
Nakamura (81.)

G csoport
Arsenal (angol)-Hamburger SV (német) 3-1 (0-1)
Gól:
van Persie (52.), Eboue (83.), Julio Baptista (88.), illetve van der Vaart (4.)

CSZKA Moszkva-FC Porto 0-2 (0-1)
Gól:
Quaresma (2.), Lucho Gonzalez (61.)

H csoport
AEK Athén (görög)-AC Milan (olasz) 1-0 (1-0)
Gól:
Julio Cesar (32.)

Lille (francia)-Anderlecht (belga) 2-2 (1-1)
Gól:
Odemwingie (28.), Fauvergue (47.), illetve Mpenza (38., 49.)
Kiállítva: van Damme (88., Anderlecht)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik