Élet-Stílus

BL: Fergusont sokkolta a vereség

Fabio Capello, a Real Madrid olasz vezetőedzője az egekig magasztalta az Olympique Lyont, miután csapata 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a francia listavezetővel. Fergusont sokkolta a keddi eredmény, Wenger szerint az Arsenal küzdeni tudásból jelesre vizsgázott az 5. BL-játéknapon.

„Meg volt a lehetőségünk, hogy megnyerjük az összecsapást” – utalt Ruud van Nistelrooy kihagyott büntetőjére az olasz szakember. “A Lyon megmutatta, miért nem kapott gólt olyan sokáig a sorozatban, nagyon nehéz legyőzni őket. Juninho szabadrúgásai mindig nagy veszélyt jelentenek az ellenfél kapujára, ez a ma esti találkozón is bebizonyosodott.”

„Borzasztóan szomorú vagyok a tizenegyes miatt, rosszul találtam el a labdát. Mindazonáltal az első félidőt is figyelembe véve izgalmas meccset vívtunk, és a második játékrészben már sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk” – mondta van Nistelrooy, aki azért is bánhatja a kihagyott büntetőt, mert a döntetlennel a Lyon már biztos csoportelső.

Ki is eshet a ManU

Egymás után másodszor szenvedett vereséget a BL-ben a Manchester United csapata: a három héttel ezelőtti koppenhágai csatavesztés után ezúttal Glasgow-ban maradt alul a Celtickel szemben. A skót együttes győzelmével annak ellenére továbbjutott csoportjából, hogy csak két pont az előnye a harmadik Benficával, ugyanis két nagy riválisa, a portugálok és a velük azonos ponttal álló angolok éppen egymás ellen játszanak a zárókörben.

„El se hiszem, kell lennie egy olyan szabálynak, ami kimondja, hogy mi nem juthatunk tovább. Reggel majd felébredek és valaki megmondja nekem, kaptunk egy újabb gólt.” – mondta vidáman Gordon Strachan, a Celtic vezetőedzője, arra utalva, hogy a zöld-fehér gárda története során először jutott be az első számú európai kupasorozat kieséses szakaszába.

Sir Alex Fergusont saját bevallása szerint sokkolta a kedd esti eredmény. „Nagyon nehezen dolgozom csak fel, hogy kikaptunk Glasgow-ban. A kapu előtt nem voltunk elég veszélyesek, és ha egy csapat nem használja ki a helyzeteit, akkor könnyedén pórul járhat.”

Foggal-körömmel

Az Arsenal vezetőedzője szerint csapata megmutatta, hogy képes harcolni, miután hátrányból fordított a Hamburger ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája G csoportjának keddi mérkőzésén. „Nem törődtünk bele a vereségbe, 0-1 után bebizonyítottuk, hogy ha kell, foggal-körömmel küzdünk. Meg is lett az eredménye” – nyilatkozta a 3-1-re megnyert találkozó után Arsene Wenger.

„Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, hiszen az első félidőben tökéletesen bejött a taktikánk, ám a fordulást követően csődöt mondtunk” – mondta Thomas Doll, a hamburgiak vezetőedzője.

„Rengeteg helyzetünk volt, különösen Filippo Inzaghinak, de a szerencse ma nem volt velünk” – mondta szűkszavúan Carlo Ancelotti, a piros-feketék trénere, aki az újabb kínos vereség ellenére a továbbjutásnak örülhetett, hiszen a Lille botlott az Anderlecht vendégeként.

„Az AEK Athén és a görög futball nagy napja volt ez a mai győzelem. Fantasztikusak voltak a szurkolóink, köszönöm nekik a kitartó bíztatást” – nyilatkozta Lorenzo Serra Ferrer, az athéniak trénere.

A már nyolcaddöntőbe jutott csapatok:
Olympique Lyon (francia)
Real Madrid (spanyol)
Celtic Glasgow (skót)
AC Milan (olasz)
Bayern München (német)
FC Liverpool (angol)
PSV Eindhoven (holland)
Valencia (spanyol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik