Élet-Stílus

Törött vállal lett világbajnok Hayden

Az amerikai pilóta az utolsó versenyen biztosította be a vb-elsőségét MotoGP-ben a szezon második felében egyre erősebb Valentino Rossi előtt. A napokban aztán kiderült, hogy Valenciában törött vállal állt rajthoz Nicky Hayden.

Az amerikai világbajnok a hírek szerint kedden visszautazott az Egyesült Államokba, ahol rövidesen megműtik a vállát. A 25 éves Hayden a Portugál Nagydíjon sérült meg, amikor a csapattársa, Dani Pedrosa az ötödik körben beleszállt.

A pilóta azonban nem szólt a sérüléséről senkinek, nem akarta ugyanis, hogy a csapat orvosai eltiltsák a versenyzéstől Valenciában, ahol végül bebiztosította a világbajnoki címet. „Természetesen voltak fájdalmaim, de a verseny olyan izgalmas volt, hogy nem is tudtam erre figyelni. A helyzet azóta sem javult, úgyhogy műteni kell a vállamat.”

A beavatkozás után az amerikai várhatóan három hétig nem ülhet motorra, és így kénytelen lesz kihagyni a Repsol Honda csapat jövő heti tesztjeit. A hírek szerint Pedrosa mellett a japán Tadayiku Okada segíti a csapatot az új RCV2112 tesztjei során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik