Élet-Stílus

NHL: gálázott a Buffalo

A Pittsburgh negyedszer is legyőzte a gyengécske Philadelphiát, miközben a Buffalo a második harmadban hét gólt lőve söpörte le a jégről a vendégként fellépő Tampát az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Pittsburgh a hétfői játéknapon negyedik alkalommal futott össze a Philadelphiával az idei szezon során, és negyedszer is elkalapálta a csoportbeli riválisát.

Crosby megsérült

A Pingvinek efölött érzett örömét azért némileg beárnyékolja Sidney Crosby sérülése: az eddig 30 pontot gyűjtő fiatal klasszis a második harmad elején, a gólja után kapott az ágyékához. Bár a sérülése a jelentések szerint nem túl komoly, a záró játékrészben már nem korcsolyázott ki a jégre.


Ami azt illeti, ekkor már nem is volt szükség a 19 éves centerre, a Pittsburgh ugyanis hamar leszakította a riválisát, az első harmad végén 3-0-ra vezetett, és az utolsó húsz percre is megmaradt a háromgólos különbség. Philadelphia már csak a vereségét kozmetikázta a folytatásban.

Denis hálátlan szerepben

Noha Martin St. Louis, a Tampa csatára kétszer is betalált a ligaelső Buffalo kapujába, társaival együtt lógó orral hagyta el a Sabres otthonául szolgáló HSBC Arena jegét. A hazaiak ugyanis a második harmadban valóságos gálaelőadást tartottak, hét gólt lőve (mindezt 13 kísérletből!) a padlóra küldték a 2004-es bajnokot. “Rettenetesen érzem magam, a második húsz perc nagyon egyoldalú volt, nem is emlékszem arra, kaptam ennyi gólt valaha ilyen rövid idő alatt” – magyarázta szegény Marc Denis, a floridai együttes portása.

Kikapott a Boston

A másik floridai csapatnak, a Panthersnek kijött a lépés keddre virradóra, elvégre vendégként véget vetett a Boston négymeccses veretlenségi szériájának. Martin Gelinas, Nathan Horton, Joe Nieuwendyk góllal, a kapuban Alex Auld pedig 29 védéssel járult hozzá a 3-2-es győzelemhez.

NHL, alapszakasz, 48. játéknap:
Boston Bruins-Florida Panthers 2-3
Buffalo Sabres-Tampa Bay Lightning 7-2
Philadelphia Flyers-Pittsburgh Penguins 3-5
Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 1-3
Toronto Maple Leafs-New York Islanders 4-2
Ottawa Senators-Minnesota Wild 5-3
Dallas Stars-Colorado Avalanche 5-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik