Élet-Stílus

Hullámvölgyben a Giants

Sorozatban a második mérkőzését veszítette el az észak-amerikai profi futball ligában a New York Giants együttese, amely keddre virradóra a Jacksonville Jaguars otthonában maradt alul.

A New York-iak trénere nem is titkolta, hogy mennyire elégedetlen a 26-10-re elveszített mérkőzést követően, zárt ajtókon keresztül lehetett hallani, amint alaposan lehordta a játékosait. „Borzasztóan gyengén játszottunk, és erre semmi mentségünk nincsen, nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozta kicsit később Tom Coughlin, aki korábban a hétfő esti ellenfél, a Jacksonville csapatánál dolgozott egészen a 2002-es szezonig, amikor a gyenge szereplés miatt kirúgták.

A Monday Night Game-en semmi esélye nem volt a Giantsnek, elsősorban azért, mert a kulcsjátékosainak nem ment a játék. A Jaguars védelme állandó nyomás alatt tartotta az irányító Eli Manninget, és a liga egyik legjobb futójátékosának tartott Tiki Barber csak 27 yardig jutott. 2003 novembere óta nem teljesített ilyen gyengén a running back. Az irányító sem járt sokkal jobban, hiszen a társai nem tudták megvédeni. Manningnek a legtöbb esetben sietve kellett szabadulnia a labdától, és ezek az átadások nagy részben nem is emberhez mentek (41-ből 19).

A másik oldalon az egy hete még négy interceptiont jegyző David Garrard parádézott. Egyetlenegyszer sem adta el a labdát, 249 yardot passzolt, és 31-et pedig futott. „Az elmúlt hetek után mindenkinek meg akartam mutatni, hogy mire vagyok képes. Még mindig van hova fejlődnöm” – nyilatkozta a 28 éves játékos.

A vereséggel a Giants 6-4-re rontotta a mérlegét, de még így is vezeti az NFC Keleti csoportját. A Jaguars is hat meccset nyert, és négyet veszített, de csak második a veretlenségét vasárnap a Dallas ellenében elveszítő Indianapolis mögött.

NFL, alapszakasz, 11. játéknap
Jacksonville Jaguars-New York Giants 26-10

Vasárnap játszották
Baltimore Ravens-Atlanta Falcons 24-10
Houston Texans-Buffalo Bills 21-24
New Orleans Saints-Cincinnati Bengals 16-31
Miami Dolphins-Minnesota Vikings 24-20
Green Bay Packers-New England Patriots 0-35
Kansas City Chiefs-Oakland Raiders 17-13
Cleveland Browns-Pittsburgh Steelers 20-24
Carolina Panthers-St Louis Rams 15-0
Philadelphia Eagles-Tennessee Titans 13-31
Tampa Bay Buccaneers-Washington Redskins 20-17
New York Jets-Chicago Bears 0-10
Arizona Cardinals-Detroit Lions 17-10
San Francisco 49ers-Seattle Seahawks 20-14
Dallas Cowboys-Indianapolis Colts 21-14
Denver Broncos-San Diego Chargers 27-35

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik