Élet-Stílus

NHL: Jagr történelmet írt

Jaromir Jagr, a New York Rangers vezére megszerezte 600. gólját az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság legutóbbi játéknapján (NHL), és a vezetésével a csapata simán verte a Tampát.

A Rangers-Tampa mérkőzésen a hazaiak cseh klasszisa, Jaromir Jagr beütötte pályafutása 600. gólját (a 2. percben közelről terelte a pakkot a jobb alsó sarokba), ezzel az NHL több mint évszázados történetének 16. játékosa lett, aki elérte ezt a határt.

A vonatkozó örökrangsor rangsor élén minden idők legjobbja, Wayne Gretzky tanyázik, 894 gólos hihetetlen rekordja aligha megdönthető, ugyanakkor az aktív játékosok közül csak – a szintén a Rangers alkalmazásában álló – Brendan Shanahan volt többször eredményes az olimpiai és világbajnok, kétszeres Stanley Kupa-győztes cseh vitéznél, aki édesanyjának adja azt a korongot, amellyel a jubileumi találatot lőtte. Érdekesség, hogy Jagr – aki az NHL-ben 1990. október 7-én iratkozott fel először az eredményjelzőre – az 500-as gólhatárt is a Tampa alakulata ellen szerezte 2003. február 4-én.

“Még fel sem fogtam igazán, mit is értem most el, ugyanakkor szeretném hinni, hogy sok gól van még bennem” – nyilatkozta a játéknap hőse. Jagr a történelmi gólját követően nem ünnepeltette sokáig magát a jégen, míg a közönség felállva tapsolta, éljenezte, szerényen a kispadhoz korcsolyázott, és lepacsizott az ott helyet foglaló társaival.

Nem mellékesen: mindhárom vasárnapi mérkőzésen hazai győzelem született az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A Rangers 4-1-re verte a Tampát; az Anaheim a mesterhármast jegyző Chris Kunitz vezetésével lezárta kétmeccses vesszőfutását, miután 6-4-re legyőzte a Phoenix együttesét; végül, de nem utolsósorban: Josh Green először volt eredményes a szezonban, az ő góljával fektette két vállra a Vancouver a Chicagót (2-1).

NHL, alapszakasz, 47. játéknap:
New York Rangers-Tampa Bay Lightning 4-1
Anaheim Ducks-Phoenix Coyotes 6-4
Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik