Élet-Stílus

Pacquiao nagyon megverte Moralest

A Fülöp-szigeteki ütőgép, Manny Pacquiao szombat éjjel Las Vegasban egy fantasztikus győzelemmel zárta az Erik Morales elleni trilógiát.

A fülöp-szigeteki ökölvívó kettejük párharcának örökmérlegét 2-1-re módosította, míg a vesztes mexikói alighanem visszavonul. A két kitűnőség első meccsét 2005 márciusában pontozással a mexikói nyerte, a visszavágón azonban Pacquiao a 10. menetben KO-győzelmet aratott ez év januárjában.

Szombaton Pacquiao ellentmondást nem tűrően bokszolt, és már a második menetben, egy remek balhoroggal padlóztatta a köteleknél versenytársát. Morales nem adta fel, igyekezett visszatámadni, habár Pacquiaonak mindig tudott válaszolni ellenfele kezdeményezéseire. A harmadik menetben tovább fokozódott Pacquiao fölénye, és egyben a csata hevessége, és Morales nem volt képes ezt a tempót felvenni.

A menet közepén Pacquiao a gyengébbnek gondolt kezével, egy jobbhoroggal megrendítette „El Terriblét”, majd kisvártatva ballal leküldte. A mexikói harcos, ha nehezen is, de felállt és folytatta a küzdelmet. Morales öngyilkos taktikát választott, megpróbált lendületbe jött vetélytársa közelében maradni, és felvállalni nyílt adok-kapok küzdelmet. Jegyezzük meg, hogy Moralesnek más választása nemigen volt, merthogy pillanatnyi állapota nem tette lehetővé, hogy távolról kibokszolja vetélytársát, eszeveszett hátrálásba meg nem kezdhetett, mert az biztosan megpecsételte volna a sorsát, és legfeljebb néhány másodpercet nyerhetett volna.

Morales taktikája, hogy megpróbál egy olyan ütést bevinni, amivel megnyeri a mérkőzést, nem tartott sokáig. Pacquiao ezen az estén feltartóztathatatlan volt, és a Fülöp-szigeteki harcos a menet végén be is csukta az utolsó kaput, amikor a kombinációja végén egy balegyenessel, ezen az estén már harmadszor, leültette Moralest. A mexikói sztár nem állt fel, hagyta, hogy kiszámolja a mérkőzést vezető Vic Drakulich. Kiütés a 3. menet, 2. percének 57. másodpercénél. A 27 esztendős Pacquaio mérlege 43 győzelem (33 KO), 3 vereség, 2 döntetlen, Moralesé 48 győzelem (24 KO) és 5 vereség.

Magabiztos győzelmével Pacquiao ázsiója soha nem látott magasságokba emelkedett, eddig sem mérték szűken a meccspénzét, és új promotere, Oscar De La Hoya is elgondolkodhat azon, hogy érdemes-e társának, Marco Barreranak forszírozni a visszavágás gondolatát, vagy inkább kerülje a Fülöp-szigeteki szuperharcost. Morales ezzel szemben vélhetően kénytelen lesz visszavonulni, mert még egy ilyen vereséggel hírnevét kockáztatná.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik