Élet-Stílus

NHL: Jagr és a Rangers is elbukott

Jaromir Jagr megragadt 599 gólnál (a 600. még várat magára), ráadásul csapata, a New Yolr Rangers is pont nélkül maradt a tengerentúli profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Stanley-kupa-győztes, olimpiai és világbajnok cseh klasszis arra készült, hogy egykori sikerei színhelyén, éppen Pittsburghben lépi át a 600-as gólhatárt, ezzel szemben a csapatával együtt szerény teljesítményt nyújtott, és vesztesen korcsolyázott le a jégről.

Jagr – aki 1990. október 7-én a Pittsburgh szerelésében lőtte az első gólját az NHL-ben – erejéből ezúttal mindössze három lövésre futotta, illetve volt egy ígéretes helyzete is, azt azonban elpuskázta. Átellenben viszont a meccs emberének választott Mark Recchi kétszer is betalált (rajta kívül az újonc Jordan Staal iratkozott még fel az eredményjelzőre a hazai oldalon), így a három asszisztot jegyző Sidney Crosby-val együtt komoly érdemei vannak a Pittsburgh 3-1-es győzelmében.

“A Rangers nagyon veszélyes csapat – és nem csak Jagr miatt -, így végig koncentrálnunk kellett, leginkább arra összpontosítottunk, hogy a nagyobb helyzeteinket gólra váltsuk” – magyarázta utóbb Crosby, aki a pontok (28), gólok (9), asszisztok (19) tekintetében is Pittsburgh legjobbjának számít.

A Pens’a legutóbbi öt mérkőzéséből kettőt nyert meg, és a Rangers is hasonló mutatóval rendelkezik – a különbség csak annyi, hogy a New York utóbbi két találkozóját elbukta, miközben a Pittsburgh vasárnapra virradóra győzelmi szériát kezdett.

NHL, alapszakasz, 46. játéknap:
Los Angeles Kings-Phoenix Coyotes 5-3
Ottawa Senators-Buffalo Sabres 4-1
Pittsburgh Penguins-New York Rangers 3-1
Edmonton Oilers-Detroit Red Wings 4-3 – büntetővel
Florida Panthers-New York Islanders 1-4
Montreal Canadiens-Atlanta Thrashers 3-1
Nashville Predators-Columbus Blue Jackets 4-2
Minnesota Wild-Colorado Avalanche 1-2 – büntetővel
Toronto Maple Leafs-New Jersey Devils 1-2
Boston Bruins-Washington Capitals 3-2 – h.u.
Carolina Hurricanes-Dallas Stars 5-4
San Jose Sharks-Philadelphia Flyers 6-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik