Élet-Stílus

Hosszabbításban győzött a Miami

A címvédő Miami Heat hosszabbításban nyert az Atlanta Hawks vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A másik tavalyi döntős, a Dallas Mavericks a csapnivaló kezdés után magára talált.

Dirk Nowitzkiék az első négy találkozójukon képtelenek voltak nyerni, de aztán ráéreztek a diadal ízére, hiszen öt meccsen győztek sorozatban. Egy nappal a Memphis idegenbeli legyőzése után hazai pályán is megverte a Grizzlies-t a Dallas. A tavalyi döntős saját közönsége előtt nem játszott akkora fölényben mint egy napja, de végül Nowitzki 24 pontja és Jason Terry, fontos pillanatokban eleresztett triplái elégnek bizonyultak.

“Egyre ügyesebben hozzuk játékba a szabadon maradt társakat.” – nyilatkozta a 19 pontig jutó Terry. Szerencsére hamar ráéreztem dobások ritmusára, és ha ilyen helyzetben üresen hagynak, akkor betalálok.”

Nem volt semmi esélye a Memphis-nek szombat este, hiszen a legjobbja, Pau Gasol sérülés miatt továbbra sem játszhatott. A spanyol klasszis a szeptemberi kosárlabda világbajnokságon sérült meg, és a megnyert döntőben már nem is szerepelhetett, miután az elődöntő utolsó percében lábközépcsonttörést szenvedett.

NBA, alapszakasz
Utah Jazz-Phoenix Suns 120-117, hosszabbítás után
Atlanta Hawks-Miami Heat 88-93, h. u.
New York Knicks-Boston Celtics 118-122
Milwaukee Bucks-Indiana Pacers 100-102
Orlando Magic-Charlotte Bobcats 97-83
Dallas Mavericks-Memphis Grizzlies 89-84
Detroit Pistons-Houston Rockets 104-92
Denver Nuggets-Toronto Raptors 117-109
Minnesota Timberwolves-New Orleans Hornets 96-99
Golden State Warriors-Seattle SuperSonics 107-95
Washington Wizards-Cleveland Cavaliers 111-99
New Jersey Nets-Portland Trail Blazers 68-86
Los Angeles Clippers-Philadelphia 76ers 103-97, h. u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik