Élet-Stílus

Federer megállíthatatlan

A svájci Roger Federer könnyedén, három játszmában nyert a döntőben az amerikai James Blake ellen a férfi teniszezők 3,7 millió dollár összdíjazású, Sanghajban rendezett idényzáró Mesterek Kupáján.

A világelső fenomén – aki tavaly óriási meglepetésre az argentin David Nalbandiantól kikapott a fináléban – ismét megmutatta, hogy nem véletlenül áll a világranglista első helyén. Az egész mérkőzésen egyértelmű fölényben volt, így alig több mint másfélórára – egész pontosan 1 óra 37 percre – volt szüksége ahhoz, hogy darabokra szedje ellenfelét, és négy éven belül harmadszor nyerje meg tornát.

Federer az első szettben kétségbeesésbe kergette riválisát, aki egyetlen egy gémet nem nyert az első felvonásban. Nem játszott gyengén Blake sem, de a világelső gondoskodott arról, hogy a tavalyi fináléval ellentétben idén ne meglepetés eredmény szülessen.

Federer idén 12 viadalon diadalmaskodott, s ő lett az első játékos, aki egy naptári évben több mint 8 millió dollárt teniszezett össze: 2006-ban 8 343 885 dollár ütötte a markát.

Mesterek Kupája, döntő
Federer (svájci, 1.)-Blake (amerikai, 8.) 6:0, 6:3, 6:4

Páros döntő: Björkman, Mirnyij (svéd, fehérorosz)-Knowles, Nestor (bahamai, kanadai) 6:2, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik