Élet-Stílus

A West Ham kölcsönvette Királyt

Király Gábor klubot cserélt: az angol másodosztályú Crystal Palace-tól a Premier League-ben - gyengén - szereplő West Ham-hez igazolt. A válogatott kapust két hétre vették kölcsön a "kalapácsosok".


A klubváltást a West Ham szorgalmazta, miután Roy Caroll és James Walker is kidőlt a sorból, azaz egyedül Robert Green hadra fogható a keret felnőtt kapusai közül. Az élvonalban szereplő klub a tervek szerint egy hónapra vette volna kölcsönbe Király Gábort, pénteken, az aláírás előtt azonban változott a helyzet, így a magyar portás csak két hétig, december 3-ig lesz a “kalapácsosok” játékosa.


Az időtartamot illető változtatást a szövetség kikötése miatt kellett végrehajtani (szigorú szabályozással lehet csak szezon közben profi labdarúgót szerződtetni vagy kölcsönvenni), ugyanakkor a megállapodás elvileg meghosszabbítható.

“A Palace részéről csupán üzletről van szó, amelyben én egyszerűen az áru vagyok – legalábbis én így látom -, de azért választhattam, hogy elmegyek a West Hamhez, netán maradok… Dolgozom tovább, mint ezt megelőzően, és segítem a West Ham-et, illetve Robert Greent, a két hétbe sokkal több nem fér bele, mint némi kollegialitás – nyilatkozta a sportnapilapnak Király Gábor, aki 2004 nyarán, a német Hertha BSC-től igazolt a Crystal Palace-hoz, és eddig 97 alkalommal lépett pályára a gárdában.

A klubváltás kapcsán, mint érdekesség, említésre érdemes, hogy a bbc.com fórumozóinak többsége nem helyesli Király Gábor szerződtetését, a legsarkosabb vélemény a következőképpen hangzik: “Személyesen úgy gondolom, hogy ez egy ‘hülye’ igazolás”. Persze, nem árt rögzíteni: Királyt tartaléknak szánják az Upton Parkban, ennek megfelelően a magyar kapus a kispadon foglal majd helyet a West Ham szombati, Chelsea elleni bajnokiján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik