Élet-Stílus

NHL: sikertelen rekordkísérlet

Nem jött össze a Detroit klubrekordot jelentő, sorozatban tizedik győzelme az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A Red Wings nagy sorozata Calgaryban szakadt meg szombatra virradóra.

Miikka Kiprusoff, a Calgary finn hálóőre parádézott a ketrec előtt, nem hiába választották meg az összecsapás legjobbjának, elvégre 29 detroiti lövést hatástalanított, csak Daniel Cleary tudott túljárni az eszén – az utolsó percben. Ekkorra azonban már eldőlt a mérkőzés, elsősorban annak köszönhetően, hogy a házigazda Flames remekül használta ki az emberelőnyös helyzeteit, öt “fórból” hármat is gólra váltott. A kanadai csapat – azon túl, hogy visszavágott a Red Wingsnek a november 1-én elszenvedett 3-2-s vereségéért – sorozatban hatodszor nyert, Kiprusoff azonban mégsem volt felhőtlenül boldog. “Idegesítő, hogy egy utolsó percben kapott gól miatt lett oda zsinórban második shutoutom, persze az a lényeg, hogy megszereztük a két pontot” – nyilatkozta.

A keleti első Buffalo is mindkét pontot bezsebelte szombatra virradóra, miután hazai jégen 4-2-re verte a Pittsburgh együttesét. A győzelem mellett Makszim Afinogenov sikeres visszatérésének is örülhettek a Sabres szurkolói. A vállsérülése miatt öt meccset kihagyó orosz klasszis remekül mozgott, és egy góllal és egy gólpasszal segítette ki az övéit.

Az Anaheim, bár még mindig uralja a Nyugati főcsoport, hullámvölgybe került. A Kacsák legutóbbi négy találkozójukból hármat elveszítettek, ezúttal büntetőkkel kaptak ki a Chicagótól. Ami az “érem másik oldalát illeti”: úgy fest, a Blackhawks végre elkapta a fonalat, a csapat a múlt héten lezárta nyolcmeccses nyeretlenségi sorozatát, azóta háromszor nyert, egyedül a phoenixiek tudták két vállra fektetni, és ők is csak a szétlövésben.

NHL, alapszakasz, 45. játéknap:
Washington Capitals-Carolina Hurricanes 1-4
Columbus Blue Jackets-Colorado Avalanche 0-3
New Jersey Devils-Ottawa Senators 3-2
Atlanta Thrashers-Dallas Stars 3-5
Buffalo Sabres-Pittsburgh Penguins 4-2
Tampa Bay Lightning-New York Islanders 3-2 – szétlövéssel
Calgary Flames-Detroit Red Wings 4-1
Anaheim Ducks-Chicago Blackhawks 3-4 – szétlövéssel
Vancouver Canucks-St. Louis Blues 4-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik