Élet-Stílus

Mesterek Kupája: Federer és Blake a döntőben

Roger Federer-James Blake döntőt rendeznek vasárnap a Mesterek Kupáján. A világelső svájci Rafael Nadal, míg az amerikai a címvédő David Nalbadian lábára kötött útilaput a szombati elődöntőben.

A svájci zseni idén 1-4-re állt a salakkirállyal szemben, ezt a mérleget javította most 1 óra és 52 perc alatt 2-4-re, saját 2006-os mutatóját pedig 91-5-re módosította. A hét ászt ütő Federer – ellenfelének egy sem sikerült! – 29 nyerő ütése mellett 32-szer rontott, míg dekoncentráltabbnak tűnő Nadalnál 13-28 volt ugyanez mutató. Döntőnek bizonyult, hogy a világelső, egyben a torna első kiemeltje háromszor is elvette a spanyol salakkirály szervajátékát, ellenben ő egy híján az összes adogatógémjét kipipálhatta.

A második elődöntő sem hozott nagy küzdelmet, a Mesterek Kupája mezőnyébe az utolsó, nyolcadik helyen bejutó Jenson Blake 1 óra 16 perc alatt padlóra küldte a címvédő David Nalbadiant. Az első szettben még viszonylag kiegyenlített játék zajlott a sanghaji szőnyegen, a folytatásban azonban már az amerikai teniszező volt az úr a pályán, a második szettben csak egy gémet engedett ki a kezéből.

A két finalista, azaz Federer és Blake eddig öt alkalommal mérkőzött meg egymással, és valamennyi találkozót a svájci nyerte meg. Legutóbb, a 2006-os US Open negyedöntőjében 7:6, 6:0, 6:7, 6:4-re győzött a 27 éves amerikai ellen.

Mesterek Kupája, elődöntő:
Federer (svájci, 1.)-Nadal (spanyol, 2.) 6:4, 7:5
Blake (amerikai, 8.)-Nalbandian (argentin, 7.) 6:4, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik