Élet-Stílus

Több ezren a Műgyűjtők Éjszakáján

A műkedvelők és érdeklődők huszonnégy galériában és üzletben nézelődhettek, válogathattak a belvárosban. Az eseményen ugyanakkor több nagy galéria - mint például a Mű-Terem is - zárva volt.

“Az első rendezvény sikerét felülmúlva, csaknem ötezer ember volt kíváncsi csütörtökön este a programokra” – mondta el Andrási Kata, a rendezvény kommunikációs referense. Az éjfélkor zárult eseményen minden korosztály képviseltette magát, így fiatalok is eljöttek a megnyitókra, koncertekre, változtatva azon a képen, hogy a belváros galériás negyede egyfajta “öltönyös-nyakkendős” miliőt vonz.

“A rendezvény célja elsősorban nem a vásárlás ösztönzése volt, hanem, hogy a látogatók megismerjék, megszeressék a képzőművészeteket” – mondta a kommunikációs referens.

A Műgyűjtők éjszakáját először augusztusban hirdették meg, a következő rendezvényt pedig jövő februárban tartják. Az augusztus eleji, több ezres közönséget vonzó esemény után második alkalommal megrendezett programon négy új kiállítás, több koncert és számos, már megnyílt tárlat várta az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik