Élet-Stílus

Politikusok is gyászolják Puskást

Az országgyűlési képviselők egyperces néma felállással adóztak Puskás Ferenc emlékének. A Budapest Honvéd, a Magyar Olimpiai Bizottság és a sportügyekért felelős minisztérium is saját halottjának tekinti az egykori futball-legendát. Gyurcsány Ferenc és a Fidesz szerint is a sport egyik legnagyobb alakját vesztette el ma a világ.

Áder János, az Országgyűlés fideszes alelnöke a 2007-es költségvetés parlamenti vitáját megszakítva jelentette be a gyászhírt. „Tudtuk, hogy régóta küzd a betegséggel, de ma reggel Öcsi bácsi itt hagyott minket” – mondta Áder János, majd hozzátette: Puskás Ferencet nem olyan régen magyar szurkolók a XX. század legjobb férfi sportolójának választották.

Mindenki halottja

George F. Hemingway, Puskás Ferenc egyetlen hazai klubjának, a Budapest Honvédnak a tulajdonosa megrendülten értesült minden idők legnagyobb magyar labdarúgójának eltávozásáról, s kijelentette, az egyesület saját halottjának tekinti. „Nemcsak nagyszerű játékos volt, hanem még nagyszerűbb ember is. Mindent elmond róla, hogy két klubot, a Honvédot és a Real Madridot, illetve két országot, Magyarországot és Spanyolországot tett naggyá a futball világában” – mondta Hemingway.

A sportért felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter mély megrendüléssel értesült a világ valaha volt egyik legjobb labdarúgója, Magyarország világszerte legismertebb sportembere, Puskás Ferenc haláláról. Puskás Ferencet a sportot felügyelő Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium saját halottjának tekinti. A Magyar Olimpiai Bizottság is kijelentette: saját halottjának tekinti Puskás Öcsit.

Gyurcsány: a nemzet csatára elment

Ritka és kivételes pillanat, amikor egy nemzet, egy közösség egy emberként gyászol, egy emberként emlékezik. A mai nap ilyen pillanat, hiszen túlzás nélkül kijelenthető: nincs olyan tagja a magyarságnak, akit érintetlenül hagyna Puskás Ferenc – vagy ahogyan mi ismertük és szerettük: Puskás Öcsi – halála –, írta a miniszterelnök közleményében. Mint írta, Puskás Öcsi egyike volt a nagyoknak, akik naggyá tették ezt az országot – és ezért mindig hálásak leszünk neki.
„És, hogy tudjuk: bár Puskás Ferenc, az ember itt hagyott minket, Puskás Öcsi, a legenda mindig itt marad velünk” – tette hozzá Gyurcsány.

Fidesz: pótolhatatlan veszteség

„A magyar sport legnagyobb alakját, a világ pedig egyik legjobb focistáját veszítette el” – álla a Fidesz-frakció közleményében. Navracsics Tibor szerint Puskás azon honfitársaink közé tartozott, akik a legtöbbet tették hazánk világhíréért, nemzetközi megbecsültségéért. A Nemzet Sportolójának halála pótolhatatlan emberi és szakmai veszteség – írja a Fidesz.


Szili gyásziratot küldött


Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke Puskás Ferencnének küldött gyásztáviratában méltatta az Aranycsapat kapitányát. „Neki köszönhetően tehetséges nemzetünk jó híre bejárta a földkerekséget. Emlékezetes játékával nevét örökre beírta mindnyájunk szívébe” – szól a gyászirat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik