Élet-Stílus

Morales utolsó esélye

Szombaton harmadszor is összecsap a három súlycsoportban bajnoki címig jutó Erik Morales és a kétszeres világbajnok Manny Pacquiao. A mexikói klasszis utolsó két mérkőzésén vereséget szenvedett, így karrierje szempontjából kiemelt fontosságú a hétvégi küzdelem.

A fantasztikusnak ígérkező nagypehelysúlyú csata előtti sajtóedzésen Morales nagyon magabiztosan nyilatkozott az újságíróknak. “Pénteken minden gond nélkül hozni fogom a nagypehelysúly határát. Legyőztem őt 130 fonton, emlékeznek? A második meccsen elkapott engem, de ez a rossz kondicióm és a súlyom miatt volt. Ez már viszont nem probléma. Pacquiao-nak tudnia kell azonban, hogy tudom mi volt a gond és ez most nem fordul majd elő. Láttak valami különbséget a második meccsen Pacquiao-tól? Nem lett gyorsabb, erősebb, okosabb bunyós, semmit nem tudott újítani. Ismerem a gyengéit és ismerem az erősségeit. Nincs védekezése és nincs technikája, nem tud változtatni.” – mondta a három súlycsoportban bajnoki címet szerzett mexikói.

Pacquiao jó bokszoló, agresszív és félelmetes a kondija, Morales viszont egy zseni, aki a boksz minden más elemében felülmúlja riválisát. Mégis neki lehet nehezebb dolga, hiszen az utóbbi időben már veszített a legendás gyorsaságából. A meccsek végére a mexikói ráadásul el szokott fogyni, de ha az első menetekben elegendő előnyt szerez, akkor övé lehet a meccs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik