Élet-Stílus

Várhidi: lehet jó csapatunk

Várhidi Péter megbízott szövetségi kapitány elégedetten szólt a Kanada elleni mérkőzésről (1-0), továbbá elmondta, a most bemutatkozott ifjú tehetségekből néhány év alatt egy valóban ütőképes együttes formálódhat. Tehát van remény.

– Ilyen bemutatkozásra számított?
– Nem ért meglepetés, tudtam, hogy nem mi játszunk majd fölényben, hiszen Kanada válogatottja azért előrébb tart, mint a mi fiatal, alakuló csapatunk. Ellenfelünk négy éve szinte ugyanebben az összeállításban játszik, míg nálunk akadt olyan labdarúgó, aki a többség előtt teljesen ismeretlen volt. Ezzel együtt a fiúk bebizonyították, övék a jövő, és úgy láttam, a közönség szimpátiáját is elnyerték azzal, hogy mindent kiadtak magukból.

– Mit gondol: ezekből a tehetséges játékosokból mennyi időn belül formálódhat egy olyan csapat, amelyik valóban képes lesz kiugró teljesítményre?
– Türelmesnek kell lennünk, szerintem két-három év biztosan kell ahhoz, amíg ez a csapat megér a nagy feladatokra. A fejlődést, a csapatépítést nagyban segítene, ha minél több mérkőzést tudnánk játszani.

– Hat újoncot avatott. Kíváncsiak vagyunk, mennyire volt megelégedve a tűzkeresztségen átesett labdarúgókkal. Kezdjük a sort Balogh Bélával.
– Magabiztos teljesítményt nyújtott, biztos pontja volt a védelemnek, nem sokszor játszották át.

– Vass Ádám.
– Őt többen dicsérték a lefújás után, persze nem érdemtelenül. Higgadtan futballozott és rengeteg labdát szerzett. Talán kevesen tudják, hogy ez volt élete első meccse a felnőttek között.


– Sándor György következik.
– Vele is elégedett voltam. Az Újpest középpályása nagy kedvvel játszott, többször vállalkozott lövésre, és ugye az ő beadásából született a győztes gólunk. Emellett a védekezésből is kivette a részét.

– Hrepka Ádám.
– Nagy jövő előtt áll, rövid idő alatt beérhet. Nagy munkabírású futballista, aki komoly veszélyt jelent az ellenfél kapujára.

Van olyan játékos, aki különböző okokból most nem volt kerettag, de hosszútávon erőssége lehet a megfiatalított magyar válogatottnak?
– A Kanada ellen játszók mellett többen is bekerülhetnek a keretbe: Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Dzsuzsák Balázs és Tőzsér Dániel meghatározó tagja lehet a jövő csapatának, több nevet azonban kapásból nem tudok mondani.

– Az ön sorsáról lehet tudni valamit?
– Egy mérkőzésre szólt a felkérés. Újdonsággal pedig nem tudok szolgálni.

– Folytatná a munkát?
– Az a lényeg, hogy a szövetségnek legyen koncepciója a jövőt illetően, és az lenne az ideális, ha ehhez keresne szövetségi kapitányt. Ha rám esne a választás, természetesen leülnék beszélni az esetleges folytatásról az illetékesekkel, hiszen nagy megtiszteltetés ez a poszt. De aligha hiszem, hogy momentán a kapitány személye a legfontosabb, sokkal inkább az, hogy a fiatalokra építve néhány éven belül valóban ütőképes csapata legyen Magyarországnak. Én bizakodó vagyok, van remény, lehet jó csapatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik