Élet-Stílus

NHL: hazai jégen buktak a főcsoportelsők

A keleten vitézkedő Buffalo és a nyugati első Anaheim is kikapott az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A Sabresszel az Ottawa, a Ducksszal a sérüléséből felépült Peter Forsberggel felálló Philadelphia babrált ki.

A visszatérő svéd főszerepet vállat (egy gól és egy assziszt) az Anaheim felett aratott idegenbeli diadalban, amellyel a Philly lezárta a negatív klubrekordot jelentő hatmeccses vesszőfutását.


A Philadelphia hamar leszakította az eddig bajnokesélyesként teljesítő vetélytársát, húsz perc után már három góllal vezetett. Nem éppen a Kacsák kapusait (Jean-Sebastien Giguere, Ilja Brizgalov) dicséri, hogy a Philadelphia 17 lövésből szerzett hét gólt. Az összehasonlítás kedvéért: átellenben Robert Esche 37/41-es mutatóval zárt. “Elég régen nem nyertünk már, úgyhogy éppen ideje volt. Boldogok vagyunk és reméljük, hogy végre megkezdjük a felzárkózást, játékban mindenestre már sokat javultunk” – magyarázta a meccs után Forsberg.

Ahogy a nyugati első, úgy a keleti listavezető is megbotlott csütörtökre virradóra. A Buffalóval a legutóbbi két meccsét elbukó Ottawa űzött csúf tréfát. Ez főleg a zárófelvonásra vonatkozik: a vendégként fellépő kanadaiak zsinórban szerzett három góllal hajrázták le a két harmad után még vezető Sabrest. És ha már fentebb a “csúf” szót említettük: “Nem játszunk szép hokit, a győzelemre törünk – mondta Daniel Alfredsson, az Ottawa svéd csatára, majd sietve hozzátette: “Ez ugyan csak egy mérkőzés volt a sok közül, de számunkra mégis emlékezetes marad, hiszen legyőztük a remek Sabrest.”

NHL, alapszakasz, 43. játéknap:
Carolina Hurricanes-New York Rangers 2-1
Buffalo Sabres-Ottawa Senators 2-4
Washington Capitals-Boston Bruins 2-3 – szétlövéssel
Columbus Blue Jackets-Nashville Predators 4-5
Tampa Bay Lightning-Montreal Canadiens 1-3
Dallas Stars-New York Islanders 0-3
Colorado Avalanche-San Jose Sharks 3-4
Anaheim Ducks-Philadelphia Flyers 4-7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik