Élet-Stílus

Leváltották a Magyar Turizmus Zrt. vezérét

Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter csütörtökön felmentette Galla Gábort a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) vezérigazgatói beosztásából – közölte a minisztérium.

A tárca közleménye szerint a miniszter november 16-val Róna Ivánt bízta meg a vezérigazgatói teendők ellátásával.

Az új vezérigazgató elsődleges feladatát képezi az elhatározott átalakítás következetes végrehajtása, a társaság hatékonyabb működésének biztosítása.

Róna Iván 35 éve dolgozik a turizmusban, vezető beosztásokban, belföldön és külföldön egyaránt elismert szakember. Beszél lengyelül, angolul, németül és oroszul. 1997–2001 között már vezette a Magyar Turizmus Zrt. varsói külképviseletét. Utolsó beosztásában a Hunguest Hotels Rt. nemzetközi vezérképviselőjeként dolgozott.


Gallát meglepte a döntés


Galla Gábor az MTI-nek azt mondta, csütörtökön reggel meglepetéssel értesült a felmentéséről. Mint mondta, 43 éve dolgozik a turizmusban, és ezután is az ágazatban szeretné folytatni tevékenységét.


Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a kormány október 25-én tartott ülésén elfogadta a Magyar Turizmus Zrt. feladatairól és működéséről szóló – az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által előterjesztett jelentést.


A kabinet egyetértett azzal, hogy a Magyar Turizmus Zrt. – mint nemzeti turisztikai marketingszervezet – szerepe meghatározó a belföldi és a beutazó turizmus fejlesztésében, a kormány turizmuspolitikájából fakadó követelmények végrehajtásában.


A hatékonyabb működésért


A kormány szükségesnek tartja ugyanakkor, a kormányprogrammal egyezően, a működési hatékonyság javítását, a regionalitás erősítését, a turizmus meghatározó társaságainak bevonását a döntéshozatali és a finanszírozási folyamatba – áll a közleményben.


A kormány döntését követően az önkormányzati és területfejlesztési miniszter határozott a társaság részleges átszervezésének megindításáról, a 2007. évi források hatékonyabb felhasználásáról, a költségkereteknek a működési költségektől a marketingköltségek javára történő átcsoportosításáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik