Élet-Stílus

Eb-selejtezők: lengyel bundavád

Jacek Bak, a lengyel labdarúgó-válogatott játékosa azt állítja, hogy belga részről megpróbálták megvesztegetni a két csapat szerdai, brüsszeli Európa-bajnoki selejtezője előtt. A meccset a vendégek nyerték 1-0-ra.

A Dziennik című lapnak nyilatkozva a futballista azt mondta: egy nappal az összecsapás előtt több telefonhívást is kapott, amelyekben “meg akarták vásárolni” a végeredményt. A belga szövetség a hír hallatán azonnal az UEFA-hoz fordult, és arra kérte, hogy vizsgálják meg a történteket.

“Tízezer eurót kínáltak azért, hogy szabálytalankodjak a saját büntetőterületünkön belül” – állítja Bak, aki azonban további részleteket nem volt hajlandó elárulni. A játékos csapattársai ugyanakkor azt mondták, hogy őket nem kereste meg senki és szerintük csak egy rossz viccről lehetett szó.

A lengyelek edzője sem tulajdonított különösebb jelentőséget az esetnek: “Hallottam, hogy egy idióta felhívta a játékosunkat, de nem foglalkoztam vele. A véleményem szerint egy zavart elme állhat az ügy mögött.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik