Élet-Stílus

Magyarország-Kanada élő közvetítés

Újabb mélypontra érkezett a magyar labdarúgás a Málta elleni vereséggel. A kapitány megbukott, és szerda este az alaposan megfiatalított válogatott a világranglistán előkelőbben jegyzett Kanadát fogadja.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Várhidi Pétert bízta meg, hogy az U18-as illetve az U19-es csapat mellett a nagyokkal is foglalkozzon. A szakember a FigyelőNetnek elmondta, hogy átalakulás előtt áll a nagyválogatott: egészen az alapoknál kell kezdenünk a munkát. Várhidi tartotta is a szavát, és összesen kilenc újoncot hívott meg a keretbe. Kedd délután aztán kiderült, hogy közülük négyen (Balogh Béla, Vass Ádám, Sándor György és Hrepka Ádám) egyenesen a kezdőben debütálnak.

Mészöly Kálmán szerint mindenképpen a Várhidi által választott út a helyes, Garami József, az MTK vezetőedzője ugyanakkor félti a fiatal futballistáit. Az olvasóink jelentős részét (46 százalék) nem érdekli a magyar labdarúgás, de 40 százalékuk helyesnek tartja a megbízott kapitány által választott utat. Tíz százalékuk szerint már Kanada elleni is nyerhet a válogatott.

Magyarország-Kanada 1-0
Székesfehérvár, Sóstói stadion
Bíró: Michael Weiner (német)
Gól: Priskin (36.)

A magyar kezdőcsapat:
Végh Zoltán – Bodnár László, Balogh Béla, Juhász Roland, Vanczák Vilmos – Tóth Balázs, Vass Ádám, Huszti Szalolcs – Sándor György – Hrepka Ádám, Priskin Tamás

A kanadai kezdőcsapat:
Wagenaar – Jazic, Nsaliwa, Hutchinson, Hainault – Pozniak, De Guzman, Bernier, Radzinski – Friend, Hume

1. perc: A német játékvezető sípszavára elkezdődött a mérkőzés. A kanadaiak gyorsan járatják a labdát, az alaposan felforgatott magyar csapat egyelőre idegesen játszik.

5. perc: Pontosabb a juharlevelesek játéka, Várhidi csapatánál sok az apró hiba. Először a kanadaiak veszélyeztettek, de Friend megcsúsztatott fejese elkerülte Végh kapuját.

13. perc: Először kellett védenie Véghnek: Hume bal felsőba tartó szabadrúgását a magyar kapus könnyedén kitolta. Továbbra is sokkal többet van a labda a bátran letámadó ellenfélnél.

17. perc: Az első magyar támadás, és majdnem be is fejelte első válogatott gólját Hrepka Ádám. Az MTK fiatal támadója a jobb szélen megiramodó Bodnár labdáját tette kapura, és Wagenaar éppen, hogy kitornázta a bal alsóból.

22. perc: Kijött a kanadaiak szorításából a csapat, perceken keresztül Wagenaar kapuja előtt zajlott a játék.

26. perc: A legnevesebb kanadai focista Radzinski osztott ki egy kötényt Bodnárnak a jobb oldalon, majd befutott egészen a tizenhatosig, a visszagurított labdájáról azonban lemaradtak a társak.

28. perc: Kényszerű csere a kanadaiaknál: a megsérült Jazic helyére Braz érkezett.

32. perc: Kiegyenlített a mérkőzés, az utóbbi percekben többnyire a középpályán küzdenek a csapatok.

36. perc: Óriási kanadai helyzet, amely kimarad, a másik oldalon Priskin azonban nem hibázik. A szögletzászló mellől Sándor György végzett el szabadrúgást, amit Priskin a kapust megelőzve a kapuba csúsztatott.

38. perc: Priskin ismételhetett volna, a de tizenhatos sarkáról méterekkel a kapu mellé tüzelt.

45. perc: Vége az első játékrésznek.

Alaposan ráijesztett a fiatal magyar válogatottra a kanadai együttes, de a félidő közepére a csapat összekapta magát, és a második valamire való helyzetet be is lőtte. A második félidő nagyon nehéz lesz, hiszen a kanadai válogatottnak is lett volna alkalma a gólszerzésre.

Kettős csere a kanadaiaknál. Hutchinson és De Guzman helyére Peters és Nakajima-Farran érkezett.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

49. perc: Hrepka lőtt 15 méterről kapura, de a kanadai kapu nem forgott veszélyben.

52. perc: Tóth kapta a mérkőzés első sárgáját.

54. perc: Bernier is besárgult talpalásért.

57. perc: Könnyedén egyenlíthetett volna a kanadai csapat, Radzinski azonban hét méterről nem találta el az üres kaput.

59. perc: Huszti és Hume lökdösődött egy sort a félpályánál. A német játékvezető mindkettőjüket figyelmeztette.

61. perc: A magyar csapatnak a második félidőben nem volt komoly lehetősége, de a kanadaiak sem tudták igazán még zavarba hozni a védelmünket.

68. perc: Leült a játék, sok az apró mszabálytalanság, nincsen folyamatosa játék. A magyar csapatot beszorította ellenfele az utóbbi percekben.

70. perc: Friend kapott sárgát műesésért, majd először cserélt Várhidi Péter: a jól bemutatkozó Hrepka helyett Farkas Balázs a pályán.

71. perc: Újabb csere: a Roda futballistája Bodor Boldizsár váltotta Sándort.

73. perc: Teljesen beszorult a válogatott, a levegőben lóg a kanadaiak egyenlítő gólja. Fáradtnak tűnnek a magyar játékosok, reméljük azért kitart az erő a meccs végéig.

78. perc: A gólszerző Priskin helyére Torghelle érkezett.

80. perc: A magyar csapat szinte csak védekezik. Az előrevágott labdákkal a csatáraink nem tudnak mit kezdeni.

83. perc: Huszti Szabolcs helyén egy újabb újonc, Rodenbücher István kapott lehetőséget.

85. perc: Nyugodtabban focizik ismét a magyar válogatott. Hume helyett Ornoch a pályán.

91. perc: Vége a mérkőzésnek. A megfiatalított magyar válogatott győzelmet aratott Priskin góljával Kanada ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik