Élet-Stílus

Automata sebességmérő az M1-en

Négy automata sebességmérő berendezés helyét alakították ki az M1-es autópályán a pályákat elválasztó szalagkorlátok között, a radarok telepítése még ebben a hónapban megtörténik – közölte a tatabányai autópálya-rendőrség vezetője.

„A bicskei szakaszon, az M1-es és az M7-es közös szakaszán, a 11-es kilométernél és a bevásárlóközpontok közelében, a 17-es kilométernél várható mérés. A tatabányai térségben a tatai csomópontnál és a megyehatár közelében találkozhatnak az autósok a berendezésekkel” – közölte Bihari János százados.

A „dobozokban” található sebességmérő radar digitális fényképezőgépet vezérel, amely számítógépre menti a felvételeket. A készülék éjjel is képes fényképeket készíteni. Az autópálya-rendőrök a gépből nyert adatokat további feldolgozásra Budapestre küldik.


Bihari János százados úgy tudja, az autópályák mellett táblákkal figyelmeztetik az autósokat a sebességmérésre, azt viszont a rendőrség nem hozza nyilvánosságra, hogy éppen melyik állomásra telepítik a radart. A bicskei szakaszon lévő sebességmérők várhatóan nagy találati arányt érnek majd el, mert a bevásárlóközpontok környékén kevesen tartják be a kitáblázott, 100 kilométeres sebességhatárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik