Élet-Stílus

NBA: James és Jones elintézte a Knicks-et

A legutóbbi játéknapon a hazai csapatok számára nem sok babér termett. Keddre virradóra a New York Knicks, a New Jersey Nets és a Boston Celtics is hazai pályán szenvedett vereséget.

A sorozatban harmadik győzelmét New Yorkban arató Cleveland legjobbjai az egyaránt 29 pontig jutó LeBron James és – a hét triplát szóró – Damon Jones voltak. A Knicks az idei szezonban még egyetlen egy meccset nem nyert a Madison Square Gardenben.

A találkozó első felében a szenzációsan tüzelő Jones vitte a vállán a csapatot. A mérkőzést 29 ponttal befejező játékos, az első félidőben szerezte pontjainak többségét (24), a második játékrészben pedig a Cleveland fiatal sztárja, LeBron James villogott. A liga egyik legsokoldalúbb kosarasa nemcsak fontos pontokat szerzett, hanem legjobb pillanatban hozta játékba társait.

“Jól sikerült az első félidő, a másodikban pedig James hozta a szokásos formáját.” – nyilatkozta Jones, akit az edzője nem győzött dicsérni. “Damon fantasztikusan játszott ma este.” – mondta Mike Brown.

A házigazdáknál Nate Robinson volt a legeredményesebb, de az ő 19 pontja sem volt elég ahhoz, hogy két vesztes mérkőzés után először nyerjen a csapat hazai pályán.

Az East Rutherford stadionban is a vendégszurkolók ünnepelhettek. Hiába jutott 38 pontig Vince Carter, a New Jersey Nets végül 113-119-ra alulmaradt Seattle-el szemben. A másik oldalon Luke Ridnour élete legjobbját nyújtotta, és 32 pontot vágott a Supersonics sorozatban harmadik győzelme során.

NBA, alapszakasz
Boston Celtics-Orlando Magic 89-92
New Jersey Nets-Seattle SuperSonics 113-119
New York Knicks-Cleveland Cavaliers 96-102

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik