Élet-Stílus

Vámpírok Bálja Budapesten

A jövő nyár színházi szenzációja lesz minden bizonnyal Roman Polanski Vámpírok Bálja című musicaljének bemutatója. Az Oscar-díjas rendező azonos című filmje alapján készült zenés színpadi adaptáció Bécs, Stuttgart, Hamburg, Tokió és Berlin után 2007 júniusában debütál a magyar fővárosban.

Roman Polanski és Jim Steinman, a musical zenei szerzőjének közös alkotása minden alkalommal különleges elismerésben részesült, amelyhez garancia volt Steinman kimagasló szakmai múltja is.

A Pesti Színházban bemutatandó darab rendezője Cornelius Baltus, aki szinte minden egyes bemutatónál Polanski rendezőtársa volt, a koreográfus Dennis Callahan, a New York Radio City Hall művésze. A díszlettervező Kentaur, a zenei vezető Gabor Rivo, a bécsi előadás karmestere lesz. Michael Kunze szövegét magyar nyelvre Miklós Tibor adaptálja.

Az elmúlt héten Roman Polanski jelenetről jelenetre megnézte, átbeszélte, javaslatait elmondta a díszletterv makettjének bemutatásakor. Kentaur munkáját izgalmasnak, különlegesnek, az eddigi díszletektől eltérő, ötletekkel teli alkotásnak tartja. A vezetőrendező jóváhagyta a szereposztást is, a szerződtetések már folyamatban vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik