Élet-Stílus

St. Louis, Chicago: túl a krízisen

Három elveszített mérkőzés után tudott újra nyerni a St. Louis a tengerentúli profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A Blues mellett a Chicago Blackhawks is túljutott a krízisen.

Martin Rucinsky két góllal, míg Lee Stempniak góllal és assziszttal járult hozzá a St. Louis nyeretlenségi sorozatának lezárásához. A cseh és az amerikai hokis mellett még Curtis Sanford nevét illik megemlíteni. Bár a kapus eszén háromszor is túljártak az edmontoni támadók, 30 védéssel mégis jelentős része volt a tavalyi döntős elleni sikerben. “Egyre jobbak leszünk” – jósolt Stempniak, a Blues csatára.

Chicagóban is optimistán tekintenek a jövőbe, főleg azután, hogy a csapat zsinórban nyolc vereséget követően már másodszor nyert: egy védő, Lasse Kukkonen góljával 1-0-ra verte a Columbust a United Centerben. Brian Boucher az első győzelmét aratta a Blackhawks kapusaként, mind a 28 vendéglövés elhalt benne, így a sikerért járó két pont mellett pályafutása 13. shutoutjának is örülhetett.

A Nyugati főcsoport, egyben a játéknap rangadóján is hazai győzelem született, az Anaheim 3-2-re gyűrte le a Minnesotát. A Kacsák Dustin Penner és Corey Perry révén léptek el az ellenféltől, majd a záróharmad elején Scott Niedermayer is beköszönt. A védő idei ötödik góljának köszönhetően Pierre-Marc Bouchard duplázása nem okozott komoly gondot az Anaheimnek, amely jelenleg a liga legjobbja, egy ponttal előzi meg a keleten parádézó Buffalót.

NHL, alapszakasz, 38. játéknap:
St. Louis Blues-Edmonton Oilers 5-3
Chicago Blackhawks-Columbus Blue Jackets 1-0
Anaheim Duck-Minnesota Wild 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik