Élet-Stílus

Visszavágott Federer

A Mesterek Kupájának nyitómérkőzésen a világelső svájci Roger Federer három játszmában legyőzte a címvédő argentin David Nalbandiant, Andy Roddick szintén megszenvedett a horvát Ljubicic-csel.

A férfi teniszezők 3,7 millió dollár összdíjazású, idényzáró Mesterek Kupájának nyitómeccsén a világelső Federer győzött, a tavalyi nyertes, a döntőben – emlékezetes, ötszettes csatában – éppen a svájcit , verő Nalbandian ellen Sanghajban.

Az idei összecsapásuk is úgy alakult, hogy a 25 éves bázeli klasszis összeszedheti ritka vereségeinek egyikét. Az első szettet argentin riválisa viszonylag könnyedén nyerte, de innentől kezdve beindult a henger: Federer a következő kettőben összesen két játékot engedélyezett, és végül behúzta a papírforma-győzelmet.

Vörös csoport második mérkőzésén Andy Roddick három szettben győzött a horvát Ivan Ljubicic ellen. Az amerikai játékos a megnyert első játszma után a második felvonás rövidítésében két meccslabdához jutott, de nem tudott élni a lehetőségekkel, így döntő szettre került sor. Ebben Roddick aztán már nem hibázott, s magabiztosan söpörte be a győzelmet.

Sanghaj, Mesterek Kupája, Vörös csoport, 1. forduló
Roddick (amerikai, 5.)-Ljubicic (horvát, 4.) 6:4, 6:7 (9-11), 6:1
Federer (svájci, 1.)-Nalbandian (argentin, 7.) 3:6, 6:1, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik