Élet-Stílus

Nistelrooy-parádé az Osasuna ellen

A nyáron leigazolt holland támadó négy góljával magabiztosan nyert az Osasuna otthonában a Real Madrid , a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. Ha este győz a Barcelona, ismét átveheti a tabella első helyét.

A Real Madrid kihasználva a Sevilla botlását, az Osasuna 4-1-es legyőzésével két pontra csökkentette a hátrányát a Primera Divisionban. (A Barcelona az esti órákban játszik) Ruud van Nistelrooy egy maga lőtte a királyi gárda összes gólját.

A holland csatár a bajnokságban idén még csak három meccsen volt eredményes, de összesen már nyolcnál tart. A Nistelrooy-gála alig tíz perc után kezdődött: a támadó Robinho kipattanó lövését vágta be közelről. Az Osasuna teljesen egyenrangú volt mezőnyben, de elől nem volt olyan “gyilkos” befejezőcsatárja, mint a holland.

A második gólban is benne volt Robinho, ezúttal az egyik védő bikázta rá a labdát a brazilra, majd onnan pattant a Nistelrooy elé, aki közelről ezúttal sem habozott sokáig. A rosszul helyezkedő Ricardo kapus mellett a 45. percben lőtte ki a rövid sarkot, majd öt perccel a rendes játékidő vége előtt a tizenhatos bal széléről csavart parádésan a bal felső sarokba Nistelrooy. Közben az Osasuna szépített Valdo révén, de ennek még a hazai szurkolók sem tulajdonítottak sok jelentőséget.

A 43. percben rövid időre állt a játék, mert Iker Casillast megdobták egy öngyújtóval, de a madridi hálóőr vállalta a folytatást.

Primera Division, 10. forduló
Osasuna-Real Madrid 1-4 (0-3)
Gól:
Valdo (64.), illetve Nistelrooy (12., 27., 45., 85.)

Barcelona-Real Zaragoza 3-1 (1-1)
Gól:
Ronaldinho (31., 85.), Saviola (95.), illetve G. Milito (17.)
Kiállítva: Motta (72.), illetve G. Milito (76.

Celta Vigo-Recreativo Huelva 1-2 (0-0)
Gól:
Guayre (82.), illetve Sinama-Pongolle (48.), Uche (57.)
Kiállítva: Tamas (86., Celta Vigo)

Getafe-Real Mallorca 1-0 (0-0)
Gól:
Nacho (60.)

Gimnastic-Deportivo La Coruna 0-0

Racing Santander-Sevilla 0-0

Real Betis-Levante 2-1 (1-0)
Gól:
Edu (6.), Capi (91.), illetve Riga (63.)
Kiállítva: Alvaro (94., Levante)

Real Sociedad-Espanyol 1-1 (1-0)
Gól:
de Cerio (31.), illetve Luis Garcia (54.)

Szombaton játszották
Valencia-Athletic Bilbao 1-1
Atlético Madrid-Villarreal 3-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik