Élet-Stílus

NBA: a klubcsúcs sem volt elég

Michael Redd 57 pontot szórt, csapata, a Milwaukee Bucks mégis kikapott a vendég Utah Jazztől az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

Redd azzal vigasztalódhat, hogy megdöntötte a klubrekordot, amelyet a legendás Kareem Abdul-Jabbar tartott 1971. december 10-e óta, amikor a Boston Celtics ellen 55 pontot dobott. A szenzációs teljesítmény sem volt azonban elég a Utah Jazz ellen, amely a legutóbbi győzelmével 6-1-re javította a mérlegét. A Bucks ezzel szemben 2-5-el rajtolt, és ilyen gyenge kezdésre a klub elmúlt öt évében nem volt példa.

Nem sok hiányzott azonban a harmadik győzelemhez: a félidőben még 24 ponttal vezetett Jazz, de Redd vezényletével sikerült lefaragni a hátrányt. A kosaras a második játékrészben szenzációs 39 pontot szerzett, és másodpercekkel a mérkőzés lefújása előtt egyenlő volt az állás. Matt Harping azonban az utolsó két pontjával 113-111-re hozta a meccset a Utah-nak.

”Boldog vagyok, hogy ilyen jól ment a játék. Én viszont nyerni szerettem volna a Jazz ellen, és ez a legfontosabb. Sokkal jobban örülnék, ha sikerült volna megnyernünk a mérkőzést.” – nyilatkozta Redd a találkozót követően.

Az elmúlt évek egyik sztárcsapata, a Detroit Pistons a legutóbbi játéknapon vereséggel fejezte be a négymeccses idegenbeli túráját. Chauncey Billups-ék mindössze egyszer nyertek az elmúlt napokban, és a Golden State Warriors otthonában teljesen esélytelenek voltak. A házigazda már az első negyedben elhúzott, és mivel az összes játékrészt a GSW nyerte, nem tudott ellenfele közelébe férkőzni a Ben Wallace eladásával jelentősen meggyengült gárda.

Kedvetlenül játszottak a Lakers ellen még villogó Pistons sztárok: Prince és Billups mindössze 11 pontig jutott, ráadásul Hamilton sérülés miatt második mérkőzéséről hiányzott. A másik oldalon Baron Davis 20 ponttal, Jason Richardson pedig 16-tal fejezte a találkozót.

NBA, alapszakasz
Milwaukee Bucks-Utah Jazz 111-113
Golden State Warriors-Detroit Pistons 111-79
Phoenix Suns-Memphis Grizzlies 96-87
Cleveland Cavaliers-Boston Celtics 94-93
Chicago Bulls-Indiana Pacers 89-80
San Antonio Spurs-New York Knicks 100-92
Minnesota Timberwolves-Orlando Magic 98-109
Atlanta Hawks-Seattle SuperSonics 112-113 – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik