Élet-Stílus

Kiütötte veretlen ellenfelét Klicsko

Az ukrán Vlagyimir Klicsko kiütéses győzelmet aratott az amerikai Calvin Brock ellen a New York-i Madison Square Gardenben szombaton rendezett mérkőzésen, és ezzel megvédte nehézsúlyú világbajnoki címét a Nemzetközi Bokszszövetségnél (IBF).

Klicsko a hetedik menetben ütötte ki ellenfelét: bár a megrendítő erejű jobbkezes ütés után a földre került Brock még felállt, a bíró megállította a mérkőzést, mert a sportoló kába volt, alig állt a lábán. Addigra mind a három pontozóbíró az ukrán óriást látta előnyben. A meccs azonban másképpen is alakulhatott volna, hiszen Brock a hatodik menetben lefejelte Klicskót, akinek csúnyán felszakadt a szemöldöke, és kérdéses volt, hogy a sérüléssel folytathatja e a találkozót.

A 30 éves Klicsko április 22-én került az IBF trónjára azzal, hogy legyőzte az amerikai Chris Byrdöt. Profi pályafutása során 47-szer aratott győzelmet (42-et kiütéssel nyert meg), háromszor pedig vereséget szenvedett.

A nála egy esztendővel idősebb Brock eddig veretlen volt a profik között, 29 győztes mérkőzése közül 22-t kiütéssel nyert meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik