Élet-Stílus

WTA-vb: az elődöntő következik

Péntek este befejeződtek a spanyol fővárosban zajló női tenisz-világbajnokság csoportküzdelmei. Szombaton már az elődöntő következik, amelyben Amelie Mauresmo Kim Clijstersszel, míg Marija Sarapova Justine Henin-Hardenne-nel méri össze az erejét.

A világelső Mauresmo bár elvesztette az első mérkőzését (Nadja Petrovától kapott ki), végül mégis az első helyen zárta a Sárga csoportot, miután az utolsó fordulóban három szettben jobbnak bizonyult a harmadikként rangsorolt Henin-Hardenne-nél.


A Piros csoportban Sarapova és Clijsters is könnyed győzelemmel hangolt az elődöntőre: a csoportkört hibátlanul záró orosz szőkeség 6:1, 6:4-re verte honfitársát, Szvetlana Kuznyezovát, a belga hölgy pedig mindössze négy gémet engedélyezett (még az első szettben) Jelene Gyementyijevának.

Az elődöntőben Sarapova Henin-Hardenne-nel találkozik, a tét a döntőbe jutás mellett a világranglista első helye. A két teniszező eddig hatszor csapott össze, négyszer a belga nyert.


A másik ágon Mauresmo-Clijsters találkozóra kerül sor. “Nagyon örülök, hogy a döntőért játszhatok, az elveszített első mérkőzés után nem gondoltam, hogy ideáig eljutok” – mondta a francia, aki pályafutása során öt győzelem mellett nyolcszor kikapott a szombati riválisától, igaz, a legutóbbi három mérkőzést megnyerte Clijsters ellen. “Szeretek vele játszani, mindig nagy csatákat vívunk egymással” – harangozta be az elődöntőt a belga hölgy.

WTA-világbajnokság
Piros csoport:
Sarapova (orosz, 2.)-Kuznyecova (orosz, 4.) 6:1, 6:4
K. Clijsters (belga, 6.)-Gyementyijeva (orosz, 7.) 6:4, 6:0

A csoport végeredménye: 1. Sarapova 3 győzelem/0 vereség, 2. Clijsters 2/1, 3. Kuznyecova 1/2, 4. Gyemenytijeva 0/3.

Sárga csoport:
Mauresmo (francia, 1.)-Henin-Hardenne (belga, 3.) 4:6, 7:6, 6:2

A csoport végeredménye: 1. Mauresmo 2/1, 2. Henin-Hardenne 2/1, 3. Hingis 1/2, 4. Petrova 1/2.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik