Élet-Stílus

Továbbra is lépéselőnyben a MU

A Manchester United továbbra is őrzi hárompontos előnyét az angol bajnokságban, miután győztesen távozott Blackburnből. Nyert a Chelsea is: Jose Mourinho emberei 4-0-val küldték haza a Watfordot.

A címvédő könnyedén győzte le a nyeretlenségi sorozatát az előző körben lezáró Watfordot, amely magyar légiósát, Priskin Tamást nem nevezte a mérkőzésre. Didier Drogba viszont – természetesen – ott volt a pályán, és ezúttal is remekül játszott, hármat is vállalt a négy Chelsea-gólból.


A 27. percben Geremi beadása után talált a vendégek kapujába, majd Andrij Sevcsenkóval játszott össze remekül, és ezek után már gyerekjáték volt számára a hálóba továbbítani. Végül egy remek egyéni alakítás után volt eredményes. “Ez Drogba meccse volt, fantasztikus formában van. Jelenleg egyetlen másik támadó sem nyújt hozzá hasonló teljesítményt, és nem szerez ennyi gólt” – dicsérte elefántcsonparti alkalmazottját Jose Mourinho, a Chelsea edzője.

Mivel a Manchester United Louis Saha góljával nyert Blackburnben, a londoniak továbbra is hárompontnyi távolságra vannak a riválisuktól. “A Chelsea kétszer is úgy nyert bajnokságot, hogy már korán elhúzott a többiektől, de most mi is jól kezdtünk, és ezzel esélyt teremtettünk magunknak” – nyilatkozta Sir Alex Ferguson, a MU menedzsere, aki a csapata szombati teljesítményéről a következőképpen vélekedett. “Elégedett vagyok azzal, amit mutattunk, megdolgoztunk ezért a győzelemért.”

Premier League, 12. forduló:
Chelsea-Watford 4-0 (2-0)
Gól:
Drogba (27., 36., 69.), Sevcsenko (52.)

Everton-Aston Villa 0-1 (0-1)
Gól:
Sutton (42.)

Middlesbrough-West Ham United 1-0 (0-0)
Gól:
Maccarone (74.)

Portsmouth-Fulham 1-1 (0-0)
Gól:
A. Cole (74.), illetve Knight (56.)

Sheffield United-Bolton 2-2 (0-1)
Gól:
Hulse (70.), Kazim-Richards (73.), ill. Diouf (36.), Davies (59.)

Wigan-Charlton 3-2 (2-0)
Gól:
McCulloch (15.), Camara (41.), Jackson (78.), ill. De Zeeuw (52., öngól), M. Bent (89.)

Manchester City-Newcastle 0-0

Blackburn-Manchester United 0-1 (0-0)
Gól:
Saha (64.)

Vasárnapi program:
Reading-Tottenham, 14:30
Arsenal-Liverpool, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik