Élet-Stílus

Loeb nem indul az Új-Zéland-ralin

Mégsem indul a jövő hétvégén sorra kerülő Új-Zéland-ralin a francia Sébastian Loeb, aki már bebiztosította újabb világbajnoki elsőségét.


A francia klasszis – aki szeptember végi kartörése miatt kényszerült pihenőre – ott lesz ugyan a soron következő versenyen, de nem ül autóba, mert mint mondja: még nincs megfelelő állapotban.


Az idén sorozatban harmadik világbajnoki címét begyűjtő Loeb a zárófutamon, a december 1. és 3. között esedékes Brit-ralin már indulni szeretne, ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy a szigetországi futamon sem áll rajthoz. Kronos Citroen csapatfőnöke, Marc van Dalen úgy nyilatkozott, előfordulhat, hogy Loeb csak a januári felkészülés során nyomja majd teljes intenzitással a gázpedált.


A sportvezető arról is beszámolt, hogy az Új-Zéland-ralin – akárcsak az előző, ausztrál futamon – Xavier Pons és Dani Sordo versenyez a Kronos színeiben. Az egyéni világbajnoki cím már elkelt, a csapatverseny azonban még nyílt, a Új-Zéland- és a Brit-ralit megelőzően a Ford 16 ponttal előzi meg a Kronost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik