Élet-Stílus

Anaheim: ez már történelem

Az Anaheim Ducks rekordot állított fel péntekre virradóra a tengerentúli profi jégkorong-bajnokságban (NHL): a „kacsák" 16 találkozón nem találtak legyőzőre a rendes játékidőben.

Az Anaheim beírta magát az NHL históriáskönyvébe. A csapat a rajt óta 16 mérkőzés után korcsolyázhatott le úgy a jégről, hogy az ellenfelek nem tudták legyőzni a rendes játékidőben. A hosszabbításban egyszer, a szétlövésben háromszor kapitulált, de ezeken a meccseken is szerzett egy pontot.

Az Edmonton csúcsa már a múlté

A liga több mint évszázados történetében egyetlen másik együttes sem őrizte ilyen sokáig – három harmadra korlátozva – a veretlenségét, az eddigi rekorder, az 1984-es Edmonton 15 találkozót zárt vereség nélkül. „Senki sem várta, hogy így kezdjük a szezont. Tizenhat mérkőzés vereség nélkül, ez csodálatos, de ennél komolyabb céljaink vannak” – mondta Jean-Sebastien Giguere, a „kacsák” kapusa, utalva arra, hogy az Anaheim a Stanley-kupa megnyerését tervezi ebben az évadban.

A „kacsák” kiütötték a Vancouvert

A rekordöntés egyébként igencsak emlékezetesre sikerült: az Anaheim 6-0-val intézte el a Vancouvert. A fentebb idézett Giguere 20 lövést hatástalanított, ezzel szezonbeli második, pályafutása 23. shutoutját jegyezte, míg elől Shane O’Brien paradézott, egy góllal és két assziszttal segítette az övéit, és ez parádés teljesítmény egy védőtől.


„Meglehet, de a legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen” – szólt szerényen a 23 éves játékos, majd a rekordra terelte a szót: „Az Edmonton nagy csapat, több bajnokságot is nyert, csodálatos érzés megdönteni a csúcsát.”

Megint elbukott a Chicago

Miközben az Anaheim a dicsfényben fürdőzik, addig a Chicago egyre mélyebb válságba kerül, az együttes a New Jersey ellen is a padlót fogott, zsinórban nyolcadszor kapott ki. Jóllehet, az East Rutherfordon közel járt ahhoz, hogy véget vessen a borzasztó sorozatának, döntetlenre hozta a mérkőzést, csakhogy a szétlövésben egyetlen büntetőt sem tudott gólra váltani, míg átellenben Zach Parise és Brian Gionta is a vasak közé küldte a pakkot.

Kétfrontos győzelem

Péntekre virradóra a Dallas kosár- és hokicsapata is legyőzte a phoenixieket: amíg Mavericks a Sunsot kalapálta el, addig a Stars a Coyotest verte. Az utóbbin Brenden Morrow jegyezte a győztes találatot, midőn egy emberelőnyös helyzetben a felső sarokba lőtt. „A kapu közepét céloztam, de így sikerült. Nagy dolog ez a győzelem, mert a Phoenix remekül védekezik, és most is nagyon nehéz volt gólt szerezni ellene” – értékelt a texasi csapatkapitány.

NHL, alapszakasz, 37. játéknap:
Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 4-6
Philadelphia Flyers-New York Islanders 1-3
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 5-0
New Jersey Devils-Chicago Blackhawks 2-1 – büntetőkkel
St. Louis Blues-Columbus Blue Jackets 2-4
Phoenix Coyotes-Dallas Stars 0-1
Vancouver Canucks-Anaheim Ducks 0-6
Los Angeles Kings-San Jose Sharks 3-7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik