Élet-Stílus

Távozik az MLSZ főtitkára

Lemondott Kmety Ildikó, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) főtitkára, aki 2006. május közepe óta töltötte be a posztot.

Kmety a döntését személyesen tudatta az MTI-vel, ám a lépését nem indokolta meg. Kisteleki István elmondása szerint Kmety magánjellegű problémáira hivatkozva nyújtotta be a lemondását.

“A főtitkár asszony munkájával a legmesszebbmenőkig elégedettek voltunk” – közölte az MLSZ elnöke. – “Kedden azonban megkeresett, és magánjellegű problémáira hivatkozva benyújtotta lemondását. Ezt természetesen nagyon sajnálom, de mást nem mondhatok, mert nem vagyok felhatalmazva arra, hogy nyilatkozzam a nevében.”

A távozó főtitkárt többször is kerestük, de a telefonját nem vette fel. Az MLSZ sajtóosztályán sem tudtak részletes tájékoztatást adni Kmety lemondása kapcsán. Arra hivatkozva, hogy korai még ezt feszegetni, arra sem kaptunk választ, mikor lehet új főtitkára a szervezetnek, illetve az elnökség ez esetben is pályázat útján keres-e munkatársat a posztra.

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége május 11-i ülésén választotta meg Kmety Ildikót, a Magyar Televízió sportfőszerkesztőségének nemzetközi kapcsolatokért felelős volt menedzserét főtitkárnak. A tisztségre áprilisban írt ki pályázatot az MLSZ.


Kmety előtt másfél hónapon át, megbízottként Füzesi Zsolt töltötte be ezt a tisztséget, előtte pedig hosszú évekig Berzi Sándor dolgozott főtitkáraként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik