Élet-Stílus

NHL: hetvenedszer nem kapott gólt Hasek

A kapuslegenda Dominik Hasek pályafutása során 70-edszer nem kapott gólt, így a Detroit legyőzte az Edmontont az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A Pittsburgh-ben ezúttal Malkin nem volt eredményes, a góllövést Nils Ekman vállalta magára.

A Detroit Red Wings kapusának nem kellett különösebben megszenvednie pályafutása 70. shutoutjáért: Hasek kapujára mindössze 16 lövés érkezett az Oilers csatárjaitól. „Nem akármilyen mérkőzésen vagyok túl, nem kellett egyetlen egy komoly védést sem bemutatnom” – nyilatkozta a 41 éves hálóőr. Már a találkozó előtt is a Detroit kapta a legkevesebb gólt a ligában, és ezen a statisztikán tovább javítottak Hasekék.

Bőven volt oka a revansra a Detroitnak, és a csapat sorozatban hetedik győzelméről a másik oldalon gondoskodtak a csatárok. Az idei szezonban már egyszer összefutott a két együttes, és az akkor az Edmonton simán nyert. A tavalyi rájátszásban pedig óriási meglepetésre éppen az Oilers állította meg a detroitiakat.

Williamst a jégbe gyalulták

A gól nélküli első játékrész után Dan Cleary szerezte az első Red Wings-találatot: ügyesen nyúlt bele Kirk Maltby lövésébe, amely így védhetetlenül csapódott a szerda virradóra 42 védést bemutató Dwayne Roloson kapujába. Az Edmonton hálóőre Henrik Zetterberg emberhátrányos góljánál elég szerencsétlenül mozgott, de Jiri Hudler emberelőnyös találatánál ismét tehetetlen volt.

Kórházba kellett szállítani még a mérkőzés alatt egy kemény belemenés után Jason Williamst, aki egy ideig mozdulatlanul feküdt a jégen. A centernek az első vizsgálatok szerint nincsen komolyabb baja, miután Rafa Torres vállal letaglózta. „Soha senkit nem akarok bántani, de az ütközéseket be kell fejeznem, az én játékom erről szól. Remélem minél hamarabb rendbe jön” – nyilatkozta Torres a találkozó után.

Ismét kikaptak a Pingvinek

A Pittsburgh hazai pályán bukott a Lightning ellen, amely végig jobb volt, de csak a hosszabbításban tudta behúzni a mérkőzést. A Tampa Bay az első negyedben szerzett vezetést, majd a második játékrészben emberelőnyből Brad Richards is gólt lőtt. Ezután következtek Nils Ekman pillanatai, aki sorozatban három góljával megfordította a találkozót.

A harmadik harmadban Eric Perrin egalizált, és mivel több gól nem született a rendes játékidőben, következhetett a hosszabbítás. Egy ideig úgy tűnt, hogy büntetők döntenek, de a ráadás harmadik percében Martin St. Louis zseniálisan ugratta ki a saját harmadából LeCavalier-t, aki egy az egyben megverte Marc-Andre Fleuryt.

NHL, alapszakasz
Atlanta Thrashers-Ottawa Senators 5-4
Florida Panthers-New York Rangers 3-4 – szétlövéssel
Pittsburgh Penguins-Tampa Bay Lightning 3-4 – hosszabbítás után
Detroit Red Wings-Edmonton Oilers 3-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik