Élet-Stílus

Nem siet a kapitányválasztással az MLSZ

Kisteleki István elsőszámú jelöltje a labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi posztjára feltételeket támasztott, melyek teljesülése esetén megkezdődhetnek az érdemi tárgyalások.

A korábban kikötött határidő elteltével Kisteleki István ismét felvette a kapcsolatot a kiszemelt szövetségi kapitány jelöltjével, Bölöni Lászlóval. A Magyar Labdarúgó Szövetség első embere a napokban beszélt az AS Monacótól októberben elküldött román szakemberrel, aki értésére adta, hogy komoly változásokra van szükség a labdarúgásunk általános helyzetében. Ezen feltételek teljesülése után megkezdődhetnek – bármilyen komoly szakemberrel – a tárgyalások.

A feltételek

Az MLSZ elnöke a napokban állított össze egy 1500 oldalas tervezetet a magyar futball reformjáról. A tanulmányban foglaltak jelentős részének teljesülnie kell ahhoz, hogy Bölöni vállalja a feladatot.

“Biztosítanunk kell, hogy a tizenhét és huszonegy éves korosztály játékosai valóban minőségi képzést kapjanak.” – nyilatkozta Kisteleki István a Nemzeti Sportnak. “Létre kell hoznunk egy technikai centrumot, amelyben megteremtjük a lehetőségét, hogy a fiatalok megfelelő számú edzésen vegyenek részt. Szakmai stábot kell felállítanunk, legalább öt szakemberrel. Kemény erőpróbák elé kell állítani a csapatot, a világ legjobbjai ellen kell mérkőznie a válogatottnak. Ha ezek megvalósulnak, akkor tudunk érdemben tárgyalni egy neves szakemberrel.”

Maga Bölöni nem kíván egyelőre a nyilvánosság elé lépni. A szakember már korábban bejelentette, hogy ő csak akkor nyilatkozik a magyar szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban, ha már lezárultak az egyeztetések az MLSZ-szel. Kisteleki korábban többször is kijelentette már, hogy Bölöni az első számú jelöltje

Nem kell sietni


Az MLSZ sajtóosztályán kérdésünkre elmondták, hogy nem akarják elsietni a kapitány választását. “Jelenleg van a válogatottnak ideiglenes szövetségi kapitánya, és abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy valóban nem kell napokon belül döntést hozni. A válogatott következőre tavasszal játszik tétmeccsen, és addigra biztosan megtalálja az MLSZ a megfelelő embert.” – mondták lapunknak a szövetség sajtóosztályán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik