Élet-Stílus

Letaszították Mauresmót a tenisztrónról

Az idei év végén már biztosan nem Amelie Mauresmo vezeti a női tenisz-világranglistát. A madridi vébét vereséggel kezdő franciát a belga Henin vagy az orosz Sarapova előzheti meg.

A torna második játéknapján szabadnapos volt Mauresmo, akinek tétlenül kellett végignéznie, amint Martina Hingis szoros meccsen, három szettben verte Petrovát. A szerdai eredmény egyben azt is jelentette, hogy az év végén már biztosan nem a francia áll a lista élén. Erre már csak Justine Henin-Hardenne-nek és Marija Sarapovának van esélye. Mauresmo csak akkor maradhatott volna a rangsor elején, ha megnyeri a madridi szupertornát, miközben Henin-Hardenne sereghajtó a csoportjában, Marija Sarapova pedig nem kerül be az elődöntőbe.

A jelenleg világranglista-második Sarapova a második napon két szettben intézte el Kim Clijsterst. A 19 éves orosz csillag augusztus óta, 18 meccse nem talált legyőzőre, és a madridi világbajnokságon legalább a fináléba kell jutnia, ha ő szeretné átvenni Mauresmo helyét. Jó eséllyel pályázik erre a szerdán szintén szabadnapos Henin, aki az első körben éppen a világelsőt verte. A Hingis-meccsnek köszönhetően már most biztosan legalább a harmadik helyen végez a csoportjában, és ezzel elvileg már elég pontot gyűjtött ahhoz, hogy övé lehessen a női tenisz trónja.

A szezonzáráson az idei év nyolc legjobb játékosát két csoportba osztották, ahonnan a két első jut tovább az elődöntőbe. A piros csoportot a két győzelemmel álló Sarapova vezeti, mögötte jelenleg Kuznyecova áll. A másik kvartettben Henin az első, őt a svájci Hingis követi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik