Élet-Stílus

Távozik a kosarasok kapitánya

Lemondott Meszlényi Róbert, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya. Erről az Univer KSE tájékoztatta az MTI-t, Meszlényi egyben a kecskeméti csapat vezetőedzője is.

Meszlényi Róbert indoklása szerint két ok vezetett lemondásához, a szövetségben kialakult kaotikus helyzet, másrészt az, hogy az új vezetés megválaszthassa, kikkel akar dolgozni.

A szakember telefonon közölte a döntését Németh Lászlóval, a szövetség új elnökével, egyben jelezte, ha a szövetség vezetése vagy az új kapitány igényli, a későbbiek során is segíti majd a válogatott munkáját.

„Bár lassan tisztázódnak a dolgok, jelenleg is még zavaros a helyzet az MKOSZ-ben, és a magam részéről így kívánom lezárni ezt a kérdést. Egy hónapig gondolkoztam az ügyön, és végül nem változtattam meg a döntésemet. Németh Lászlóval telefonon egyeztettem, ő csak annyit mondott, hogy még nem volt ideje foglalkozni ezzel a kérdéssel, de elfogadja a lemondásomat. Két év alatt sok tapasztalatot gyűjtöttem, ezeket szívesen megosztom az utódommal” – nyilatkozta az MTI-nek Meszlényi.

Meszlényi 2005 áprilisa óta irányította a válogatott szakmai munkáját, szerződése 2007. szeptember 30-ig szólt. Vezetésével 12 tétmérkőzést játszott az együttes, hatot megnyert. A válogatott közvetlenül nem tudta kiharcolni az Eb-részvételt, jövőre pótselejtezőt kell játszania.

A magyar válogatott jövő augusztusban Bosznia-Hercegovina és Bulgária ellen játszik Eb-pótselejtezőt. Sikere esetén a másik két pótselejtezős csoport győzteseivel találkozna az Európa-bajnoki részvételért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik