Élet-Stílus

Ronaldót a másodosztályba küldené Capello

Háromszor választották meg a világ legjobb focistájának a brazil klasszist, aki azonban manapság a Real Madridnál még a kezdőcsapatba sem kerül be. Fabio Capello szerint Ronaldo még mindig túlsúlyos.

A máskor oly kritikus spanyol sajtó egyelőre kesztyűs kézzel bánik a brazil csatárral, de a Madrid olasz trénere a napokban nem tett lakatot a szájára. „Ronaldo mindig játszani akar, és ez így is van rendjén. Ha azonban beállítom a kezdőcsapatba, akkor azonnal görcsöt kap” – nyilatkozta a dpa-nak az edző.

A 2002-es labdarúgó világbajnokság gólkirálya hosszú heteken keresztül nem szerepelt a királyi gárda kezdőjében, de a hétvégén a Celta Vigo ellen betette Capello. A 1-2-re elveszített mérkőzés 64. percében a görcsökkel küszködő brazilt le kellett cserélni.

Capello a hírügynökségnek nyilatkozva arról is beszámolt, hogy a másodosztályban szereplő B csapatban akarta játszatni a csatárt. A tréner véleménye szerint egy mérkőzésen teljesen más kihívások érik a focistát, mint az edzéseken. „Ott kiderült volna feketén-fehéren, hogy milyen állapotban van Ronaldo” – mondta Capello. A spanyol szövetség szabályai azonban nem teszik lehetővé, hogy a brazil a B csapatban szerepeljen.

„Ronaldónak még nagyon sokat kell javulnia. Sajnos még mindig túlsúlyos. Most már kezd úgy kinézni, mint egy focista, de még mindig van rajta súlyfelesleg” – nyilatkozta az olasz tréner.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik