Élet-Stílus

Huszti gólt lőtt Kahnnak

A keddi Szabics-gól után a Hannoverben légióskodó Huszti Szabolcs volt eredményes a Bundesliga hétközi fordulójában. A szerdáig az utolsó helyen kullogó vendégcsapat ezzel a találattal verte a Bayern Münchent.

A bajorok negyedik mérkőzésüket vesztették el, és most már hatpontos a hátrányuk a listavezető Werder Bremennel szemben. Felix Magath együttese nem is érdemelt pontot szerda este: a válogatott játékosokkal teli csapat borzalmas produkcióval büntette a hazai közönséget. A szurkolók is csak egy ideig bírták nézni Makaay-ék vergődését, és a találkozó végére könyörtelenül kifütyülték kedvenceiket.

A mérkőzés első és egyben egyetlen gólját Huszti Szabolcs szerezte az első játékrész utolsó pillanataiban. Demichelis a saját szögletzászlónál botladozott a labdával, amit Jiri Stajner lopott le a lábáról. A középpályás a jó ütemben érkező magyar elé tálalt, aki hat méterről bevette Oliver Kahn kapuját. Huszti nem tudta végigjátszani a meccset, egy ütközés után könnyebb combsérülést szenvedett, ezért a 85. percben lecserélték.

A Schalke idegenben verte a Mönchengladbachot, és jelenleg 20 ponttal a bajnoki tabella harmadik helyén tanyázik. A gelsenkircheniek dolgát a hazai csapat könnyítette meg, hiszen alig tíz perc elteltével Zé Antonio saját kapusának lőtt gólt. Dárdai Pál csapata,a Hertha BSC Bielefeldben a sérült magyar futballista nélkül döntetlent játszott, a Cottbus Szélesi Zoltánnal a soraiban hazai pályán kikapott az Eintracht Frankfurttól. Szélesi végig pályán volt.

Bundesliga, 11. forduló
Bayern München-Hannover 96 0-1 (0-1)
Gól:
Huszti (43.)

Borussia Mönchengladbach-FC Schalke 04 0-2 (0-2)
Gól:
Zé Antonio (11., öngól), Varela (31.)

Arminia Bielefeld-Hertha BSC 2-2 (1-1)
Gól:
Zuma (28.), Kucera (76.), illetve Gilberto (45+1.), Giménez (58.)

VfL Bochum-Bayer Leverkusen 1-3 (0-2)
Gól:
Ilicevic (48.), illetve Barbarez (7.), Voronyin (32.), Barnetta (71.)
Kiállítva: Freier (52., Bayer Leverkusen)

Energie Cottbus-Eintracht Frankfurt 0-1 (0-1)
Gól:
Takahara (22.)

Kedden
Borussia Dortmund-Alemannia Aachen 0-0
1. FC Nürnberg-Werder Bremen 1-2
VfB Stuttgart-Hamburger SV 2-0
FSV Mainz 05-VfL Wolfsburg 1-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik