Élet-Stílus

Vocabulaire progressif du Francais des affaires (CLE International)

Ha valaki franciául tanul Magyarországon, nincs még tized annyira sem elkényeztetve a könyvkiadók és terjesztők által, mintha angolul kezdett volna el tanulni. A helyzetet csak tovább nehezíti, ha valamilyen kicsit is specializált nyelvterület érdekelné. A Francia Intézet válhat ez esetben a könyvek beszerzésének fő, néha egyetlen beszerzési forrásává. Jelen írás szerzője is ott bukkant rá közép-felső fokú üzleti francia szókincsbővítésre alkalmas nyelvkönyvet keresve, a címben szereplő könyvre.

A mindennapi üzleti életben előforduló (többek közt, pl. meeting, tárgyalás, telefon, HR, marketing, pénzügyi, külkereskedelmi témakörökben) leglényegesebb alapvető nyelvhasználati elemek és szófordulatok kerülnek bemutatásra és elemzésre a könyvben mindig a jobb oldalon, míg a következő bal oldalon már gyakorolhatjuk is az elsajátított szabályokat. A szerkesztés kísértetiesen emlékeztet a Cambridge által, két évvel ezen könyv kiadása előtt forgalomba hozott, és immár a Business English oktatásban klasszikussá vált, Business Vocabulary in Use könyv szerkesztési metódusához. A könyvben tárgyalásra kerülő nyelvtan mind középfokú mind haladó diákok számára megfelelő, a feldolgozandó szövegek életszerűek.

Mindent egybevetve ez egy kiváló könyv az üzleti francia nyelvet még iskolában tanulók számára éppúgy, mind azon felnőttek számára, akik francia cégeknél Magyarországon vagy esetleg Franciaországban szeretnének munkát vállalni.

A sorozat további kötetei:
Phonétique progressive du français
Communication progressive du français Niveau débutant : Corrigés
Vocabulaire progressif du français avec 300 exercices : Niveau avancé
Communication progressive du français : Corrigés
Grammaire progressive du français Niveau intermédiaire : Corrigés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik