Élet-Stílus

NFL: legyűrte a Seattle a Raiders-t

A tavalyi döntős Seattle Seahawks nem a legjobb előjelekkel várta a hétfő esti meccset az Oakland Raiders ellen, hiszen a támadóalakzatának két fontos pillére sérülés miatt hiányzott. A favorit a védelem parádés teljesítményének köszönhetően ennek ellenére könnyedén nyert.

Az idei Super Bowl-t a Pittsburgh Penguins ellenében elbukó Seattle hazai pályán 16-0-ra mosta le az ellenfelét. A Seahawks védelme egy árva pontot nem engedélyezett a Raiders-nek, amely ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül övék a leggyengébb támadósor a ligában. A Seattle csatárjai sem villogtak, és nagyon meglátszott a csapaton a futójátékos Shawn Alexander illetve az irányító Matt Hasselbeck hiánya.

Földbe döngölték a Raiders-t

A Seattle védelme döntötte el a találkozót: a Seahawks játékosai nem kevesebb, mint kilenc alkalommal vitték földre az Oakland irányítóját, mielőtt a labdát játékba tudta volna hozni. Egyedül Craig Terrill háromszor sackelte Andrew Waltert.

A Raiders irányítója 166 yardot passzolt, és a legjobb futójátékos, LaMont Jordan pedig csak 63 yardot cipelte a labdát – ezek enyhén szólva is szerény mutatók.

A Seattle sem villogott

A Seahawks támadósora is csak egy touchdownt hozott össze, azt is már az első játékrészben. Az ötödik percben Deion Branch érkezett meg a Raiders célterületére a pótirányító, Seneca Wallace passza után. A meccs megnyeréséhez a Seattle-nek a későbbiekben elég volt Josh Brown három mezőnygólja.

Egy hete még borzasztó gyengén játszott a hétfő esti győztes védelme, és a korántsem acélos Kansas City Chiefs 35 pontot szerzett Mike Holmgren által irányított gárda ellen. A tréner a találkozót követően alaposan lehordhatta a játékosait, hiszen az edző szavaival élve, a csapat “nagyon keményen és okosan játszott” hétfő este.

NFL, alapszakasz
Seattle Seahawks-Oakland Raiders 16-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik