Élet-Stílus

Az UEFA megdicsérte az Eb-pályázatot

Marc Timmer, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) biztonsági szempontokat vizsgáló bizottságának vezetője szerint a 2012-es Eb megrendezésére benyújtott magyar–horvát pályázat minden szempontból megfelel a követelményeknek.

A biztonságért és a pályák rendjének fenntartásáért felelős legmagasabb szintű szakbizottság hétfőn találkozott Zágrábban a magyar–horvát pályázati bizottsággal, kedden Rómában az olasz, majd szerdán Kijevben az ukrán–lengyel kandidálás vezetőivel tárgyalnak az UEFA képviselői – tájékoztatta Gyárfás Tamás, a pályázati bizottság magyar irányítója az MTI-t.

Zágrábban Magyarországot Bene László országos rendőrfőkapitány, Papp Imre, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkára és Gyárfás Tamás, míg a horvát felet többek között Ivica Kirin belügyminiszter, Marijan Benko országos rendőrfőkapitány és Vlatko Markovic, a labdarúgó-szövetség elnöke képviselte.

„Kiváló a pályázat”

Marc Timmer az UEFA nevében leszögezte, hogy a horvát–magyar pályázat kiváló, minden szempontból megfelel a követelményeknek.

A pályázati bizottság kezdeményezésére – az UEFA illetékes bizottságának jelenlétében – a két ország labdarúgó-szövetsége, s a rendfenntartásért felelős minisztérium illetékese elvi nyilatkozatot írt alá a pályák rendjének biztosítása érdekében. A felek leszögezték: a leghatározottabban fel kell lépni azokkal szemben, akik megakadályozzák, hogy a labdarúgás ne kizárólag a közönség szórakoztatását szolgálja. Elhangzott: mindent meg kell tenni azért, hogy 2012-ben Európa legjobb válogatottjai és a szurkolók jó szívvel érkezhessenek a vendéglátó Horvátországra és Magyarországra.

Áprilisban döntenek

A nyilatkozatot kedden a Zágrábba érkező Demszky Gábor, Budapest és Milan Bandic, a horvát főváros főpolgármestere is ellátja kézjegyével. A tervek szerint Budapest adna otthont a 2012-es Eb döntőjének, Zágráb pedig a nyitómérkőzésnek.

Christoph Jung, a 2012. évi Eb-pályázat UEFA-menedzsere közölte, hogy a pályázat záró prezentációjára 2007. április 17-én, a walesi Cardiffban kerül sor, majd másnap ugyanitt jelentik be: ki lesz a házigazda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik