Élet-Stílus

NFL: padlón a bajnok

Az Indianapolis Colts nyerte a játéknap rangadóját a New England ellen, és ezzel megőrizte – egyetlen csapatként – a veretlenségét az amerikai profi futball ligában. A címvédő ezzel szemben egyre nagyobb bajban, megeshet az a csúfság, hogy a Pittsburgh nem jut be a rájátszásba.

A Chicago Bears óriási meglepetésre az idáig meglehetősen gyengécske Miami Dolphins ellen veszítette el a veretlenségét hazai pályán, és ezzel a Colts maradt az egyetlen százszázalékos csapat.

Brady hibáin úszott el a meccs

Az Indianapolis vasárnap este a New England Patriots otthonába látogatott, és Peyton Manningéknek sikerült legyőzniük a háromszoros Super Bowl győztes riválist. A liga talán két legjobb irányítójának, Peyton Manningnek és Tom Brady-nek a párharcát az előbbi nyerte.

A Colts idén nyolcadik diadalát ünnepelhette, és a szurkolók kezdhetnek álmodozni a remek eredmények láttán. Kérdés, hogy a rájátszásban mire lesz képes a csapat, amely tavaly is pazar mérleggel zárta az alapszakaszt, ám a playoffban simán kiesett.

Manningék a győzelmüket elsősorban annak köszönhetik, hogy a Patriots irányítója, Tom Brady négy interceptiont dobott. A múlt héten még parádézó sztárnak nem igazán ment a játék hétfőre virradóra: ugyan 201 yardot dobott a mérkőzésen, de a négy rossz passz megpecsételte a csapata sorsát. Manning sem volt csúcsformában a Patriots ellen, de a szezon első felében gyakran bakizó védelem ezúttal hatékonyan segítette.

Ismét bukott a bajnok

A Pittsburgh Steelers-nél lassan elkezdhetnek tervezni a következő szezonra, hiszen a csapat ismét, sorozatban harmadszor kapott ki, és ezzel 2-6-ra rontotta a mérlegét. Az együttes a címvédésben bízva vágott neki az idei szezonnak, de az alapszakasz első felében mutatott produkciót látva már nem sokan reménykednek ebben.

A sorozatos kudarcok egyik oka a szakértők szerint Ben Roethlisberger, aki nyáron motorbalesetet szenvedett. Az irányító az orvosok szerint ugyan felépült, de a játékát elnézve még nem tűnik százszázalékosnak a Big Bennek becézett játékos.

A Steelers gyakorlatilag az első negyedben elveszítette a Denver Broncos elleni meccset: négy perc elteltével már két touchdownnak örülhettek Jake Plumerrék, és innen már nem is tudott visszakapaszkodni a Pittsburgh. Roethlisberger hiába dobott 433 yardot, a három interception mellett ez is kevésnek bizonyult.

A Steelers Billy Cowher 15 éves regnálása alatt nem kezdett még ilyen rosszul, és arra sem volt az elmúlt 20 évben a példa, hogy a címvédő ilyen gyatrán rajtoljon. “Már most elkezdhetünk készülni a következő szezonra.” – nyilatkozta Hines Ward.

NFL, alapszakasz, 9. játéknap
Detroit Lions-Atlanta Falcons 30:14
Baltimore Ravens-Cincinnati Bengals 26:20
Washington Redskins-Dallas Cowboys 22:19
Buffalo Bills-Green Bay Packers 24:10
New York Giants Houston Texans 14:10
St Louis Rams-Kansas City Chiefs 17:31
Chicago Bears-Miami Dolphins 13:31
Tampa Bay Buccaneers-New Orleans Saints 14:31
Jacksonville Jaguars-Tennessee Titans 37:7
San Francisco 49ers-Minnesota Vikings 9:3
San Diego Chargers-Cleveland Browns 32:25
Pittsburgh Steelers-Denver Broncos 20:31
New England Patriots-Indianapolis Colts 20:27

Ajánlott videó

Olvasói sztorik