Élet-Stílus

NBA: ismét kikapott a Miami

A címvédő Miami Heat harmadik mérkőzésén második vereségét szenvedte el az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A térdsérüléssel küszködő Shaquille O’Nealt nélkülöző floridaiak a továbbra is – a New Orleansszel és a Utah-val együtt – százszázalékos Philadelphia otthonában maradtak alul. Újabb fiaskójukban főszerepet játszott a tarthatatlan Allen Iverson 31 pontja és 13 gólpassza, továbbá Kyle Korver, aki hat triplakísérletéből ötször betalált. A vendégeknél Antoine Walker 23 ponttal, míg Dwyane Wade 20 ponttal és 11 gólpasszal zárt.

A negyedik harmadban részben Korver pontjainak köszönhetően már 17-tel ment a Philadelphia, amikor Walker egymás után három triplát szórt. Ekkor úgy tűnt, hogy a 76ers-t utoléri a végzete, hiszen a tavalyi szezonban rengeteg meccset vesztettek el az utolsó játékrészben. Az idei Philadelphia azonban egyelőre nem követte el ezt a hibát, a hajrában is koncentráltan játszott, és végül simán verte a címvédőt.

“Shaq hiánya miatt az egész taktikánkat a sutba dobhattuk. Nem sokkal a kezdés előtt derült ugyanis csak ki, hogy a sérülése miatt nem játszhat.” – nyilatkozta a találkozót követően Pat Riley, a Miami mestere.

A Los Angeles Lakers Seattle-ben kapott ki először az idényben, főként a 32 pontos Ray Allen miatt. A kaliforniaiaknál a sérüléséből nemrég felépült Kobe Bryant még nem százszázalékos, és mindössze 15 pontig jutott. A Lakers sztárja 10 mezőnykísérletéből csak négyszer talált be, de még így is csapata legeredményesebb játékosa volt.

A San Antonio Spurs torontói diadalából Tim Duncan 26, a francia Tony Parker pedig 19 ponttal vette ki a részét.

NBA, alapszakasz
Toronto Raptors-San Antonio Spurs 94-103
Atlanta Hawks-Orlando Magic 95-82
Philadelphia 76ers-Miami Heat 107-98
New Orleans Hornets-Houston Rockets 96-90
Seattle SuperSonics-Los Angeles Lakers 117-101

Ajánlott videó

Olvasói sztorik