Élet-Stílus

Dámosy: két-három hetünk van

A Ferencváros új elnökének volt ideje feltérképezni a klubnál uralkodó állapotokat, és hétfőn kijelentette, hogy "eltűnhet a magyar labdarúgásból a Ferencváros", ha nem találnak sürgősen befektetőket. A külföldi sajtó is felfigyelt a hírre.

Ha három héten belül nem sikerül előteremteni 500 millió forintot, akkor Dámosy szerint megjelenhet a klubnál a felszámoló biztos, aki lefoglal mindent, ami csak forintra váltható. “Eddig a jelöltek mindegyike elzárkózott a Fradi támogatásától. De ez talán érthető is: senki sem akar mások által eltapsolt pénzeket visszafizetni.” – nyilatkozta Dámosy a Magyar Hírlapnak, majd hozzátette, hogy az elkövetkező hetekben megállás nélkül tárgyalni fog.

Dámosy Zsolt a sportnapilapban elmondta, hogy 850 millió forintra rúg a Ferencváros adóssága, és az elmúlt napokban két cég is felszámolást kezdeményezett ellenük. Az egykori fradista Hrutka János és a mögötte álló üzleti csoport ezt már szeptember elején megtette volna, de sikerült egy újabb határidőt kialkudni. Pénteken azonban ez is lejárt, és Hrutkáék peres útra terelik az ügyet.

Tovább romlott a helyzet

A szeptember utolsó napjaiban egyhangúlag megválasztott új elnök ennek ellenére nem bánta meg, hogy elvállalta a feladatot. “Tudtam, mibe kezdek, jóllehet a helyzet most, öt héttel a kinevezésem után sokkalta rosszabb, mint amikor beiktattak” – nyilatkozta a sportnapilapnak Dámosy.

A Reuters is felfigyelt a klubelnök kijelentéseire, és a cikkében kiemeli, hogy majdnem az összes magyar klub hasonló gondokkal küzd, igaz egyiknél sem olyan akut a veszély mint a Fradinál. A hírügynökség szerint az 50-es években még a világ legjobbjaként számon tartott magyar foci évek óta nem látott mélypontra süllyedt. A válogatott 1986 óta nem szerepelt a világversenyen, és erre a közeljövőben sincsen komoly esély, miután a csapat Máltán Eb-selejtezőt bukott a nemzetközi tétmeccsen 20 éve veretlen házigazda ellen.

Egyre rosszabb a hangulat

Lipcsei Péter megkeresésükre elmondta, hogy a játékosok hónapok óta nem kapnak pénzt az egyesülettől, de Gellei Imre a hétfői edzés után az öltözőben arra kérte őket, hogy az aggasztó helyzet ellenére az őszi szezonból hátralévő két bajnoki és két kupameccs erejéig csak a focira koncentráljanak. Az öltözőben a tréner szavai óta “sokkal rosszabb a hangulat” a focista szerint.

“Ha jól szerepelünk a hátralévő négy mérkőzésen akkor úgy érzem az elvárásoknak megfelelően, jól teljesítettünk az őszi szezonban. Megpróbálok tényleg a játékra összpontosítani, és nem foglalkozni a sajtóban megjelent hírekkel” – mondta a csapatkapitány, aki alapvetően optimistának tartja magát. “Nyáron is bíztam abban, hogy nem kerülünk a másodosztályba, de sajnos a dolgok másképpen alakultak. Most is csak reménykedni tudok abban, hogy nem sorolnak vissza a negyedosztályba. Elképzelni se tudom mi történik akkor, ha ez mégis bekövetkezik” – tette hozzá Lipcsei.

A középpályásnak december 31-én lejár a szerződése, és egyelőre nem tudja mit hoz a jövő. “Csak a magam nevében nyilatkozhatok, nem tudom a többieknek mik a terveik. Én mindenesetre szeretnék a Fradinál maradni, ami talán nem meglepetés, de a vezetők még nem keresték meg ez ügyben.”

Klubtagsági rendszer a Ferencvárosnál?

Az MTI információi szerint klubtagsági rendszer bevezetését tervezi a komoly adósságokkal küzdő a Fradinál. A klubelnök külföldi mintát követve kívánja ezt bevezetni, a részletekről pénteken egyeztet a vezető a szakosztályokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik