Élet-Stílus

Kikapott a Chelsea és az Arsenal

Az angol bajnokság két éllovasa is elbukta vasárnapi rangadóját: a Chelsea idén másodszor nem szerzett pontot bajnokin, az Arsenalt pedig ezúttal a West Ham tréfálta meg - Henryék megint mindent kihagytak.

A Mourinho-csapatra meglepő vereséget mért idegenben a Tottenham Hotspurs a bajnokság 11. fordulójában. Pedig egy ideig úgy tűnt, hogy nem történik semmi különös vasárnap délután a White Hart Lane-en. Az első gólt Makelele szerezte 22 méterről, de nem sokat kellett várni a válaszra: Dawson egy beívelt szabadrúgásba tette bele a fejét, és Hilario nem tudott hárítani.

A döntőnek bizonyuló gólt hét perccel az újrakezdés után a fiatal Aaron Lennon lőtte a máskor oly biztos védők mellett. A villámgyors csatár jobbal levette Keane badását a tizenhatoson belül, ezzel elfektette az emberét, majd ballal parádésan lőtte ki a jobb felsőt.

Az utolsó percekben beszorította a hősiesen védekező házigazdát a Chelsea annak ellenére, hogy John Terry a 75. percben megkapta második sárgáját, de a Barcelona elleni bravúrt nem sikerült megismételni.

Gólt megint nem lőttek Henry-ék

Az Arsenal a Bajnokok Ligájában elképesztő mennyiségű százszázalékos ziccert hagyott ki a Moszkva ellen, és ezúttal nem játszottak olyan nagy fölényben, de ismét könnyedén szerezhettek volna több gólt. A cseh Rosicky, akárcsak szerdán ismét ordító helyzetben hibázott, de a másik oldal támadói is csapnivalóan céloztak.

Egyedül Harewoodnak sikerült mattolnia az utolsó percekben Jens Lehmannt, Teddy Sheringham és Matthew Etherington összejátéka után.

A kedvezőtlen eredmény rendkívülien felbőszítette az Arsenal játékosait, és Wengert is: a francia edző kis híján összeverekedett a gól után a West Ham trénerével, Alan Pardew-val, a lefújást követően pedig Fabregast kellett többeknek lefogniuk, nehogy rárontson a játékvezetőre.

Premier League, 11 forduló
West Ham United-Arsenal 1-0 (0-0)
Gól:
Harewood (89.)

Aston Villa-Blackburn Rovers 2-0 (1-0)
Gól:
Barry (41., 11-esből), Angel (50.)

Tottenham Hotspur-Chelsea 2-1 (1-1)
Gól:
Dawson (25.), Lennon (52.), illetve Makelele (15.)
Kiállítva: Terry (72., Chelsea)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik