Élet-Stílus

Új nehézsúlyú bajnok a WBO-nál

Az amerikai Shannon Briggs a Boksz Világszervezet (WBO) új nehézsúlyú világbajnoka. A Boksz Világtanácsnál (WBC) is új bajnokot avattak: a szintén amerikai Floyd Mayweather Jr. került a váltósúly trónjára.

A nagy kezdőként ismert Briggs a Phoenixben rendezett címmérkőzés elején nyugodtan kezdte, és csak az utolsó másodpercekben sikerült technikai KO-val diadalmaskodnia az övet eddig birtokló fehérorosz Szergej Lijakovics felett.

A 34 éves Briggs a 12 menetes összecsapás utolsó felvonásában végig támadta ellenfelét, aki végül nem is tudott kitartani a végső gongszóig. Pedig ha lábon kihúzza akkor megvédte volna a címét, hiszen a pontozóbíráknál addig ő állt jobban. A tengerentúli öklöző ezzel 48 győzelem/4 vereség/1 döntetlen-re javította profi mérlegét.

Mayweather az argentin Carlos Manuel Baldomir kihívójaként lépett szorítóba Las Vegasban, s a 12 menet után egyhangú pontozással győzött. A meccs utáni sajtótájékoztatóján aztán könnyeivel küszködve bejelentette: még egy összecsapást vállal, majd befejezi pályafutását.

Mayweather 8 millió, Baldomir 1,6 millió dollárt kapott a mérkőzésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik